Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Ο Δεκέμβριος των Χριστουγέννων από το ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ

kdap frourio trikala 1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο ΚΔΑΠ «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τα εργαστήρια, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα γιορτάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη.

Από τις αρχές του μηνός, τα παιδιά και το προσωπικό στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας με χειροποίητα στολίδια και κάρτες με τις ευχές τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου και ώρα 5 – 6 πραγματοποιήθηκε «Αφιέρωμα στο παιδί», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, με ομιλίες και Βιωματικές δράσεις, που αφορούσαν τα παιδιά και το προσωπικό της δομής από το προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ».

Στις 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα από 17:00 – 19:00, ανταμώσαμε μικροί και μεγάλοι στο Ε΄ΚΑΠΗ και γιορτάσαμε τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ευχές, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δημιουργώντας «γέφυρες» επικοινωνίας με το παρελθόν και το μέλλον μέσα από αυτή την συνδιοργάνωση.

Αντλώντας έμπνευση από τις λαμπερές ημέρες των Γιορτών, δύναμη από αυτές τις μέρες αγάπης και χαράς, δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά στολίδια – δώρα για το δέντρο του Ε΄ΚΑΠΗ. Κάθε στολίδι και μιαν ευχή, κάθε κάρτα και μιαν ελπίδα. Μια προσπάθεια επικοινωνίας των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, μια μικρή συμβολή στην ψυχαγωγία όλων.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας στην αίθουσα του 1ου Δ/Σχ. Τρικάλων – ΚΔΑΠ ‘ΦΡΟΥΡΙΟ’, με θέμα «Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας». Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια, κάλαντα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες με συνοδεία κιθάρας και βιολιού, δημιουργικές Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες, χοροθέατρο «Κάποια Χριστούγεννα ένα Καλοκαίρι….», ευχές και τραγούδια από τα ξενόγλωσσα τμήματα. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν στη σκηνή με σκηνικά και κατασκευές στο πνεύμα των Εορτών, φτιαγμένες από τα παιδιά.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ευχήθηκαν σε όλους με ποιήματα «Καλή χρονιά, γεμάτη Όνειρα, Αισιοδοξία, Υγεία, Αγάπη, Δημιουργικότητα και Ευχάριστες στιγμές».

Στο τέλος, όλοι κεράστηκαν γλυκίσματα και ο Άγιος Βασίλης μοίρασε στα παιδιά δώρα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κ. Γεωργία Μπαλοδήμου- Κοτρώνη.

Από την Παρασκευή  20 του Δεκέμβρη έως και τις 3 του Γενάρη της νέας Χρονιάς πραγματοποιήθηκαν διάφορα Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια, όπως:

Την Παρασκευή 20/12 και ώρα 4-6, πραγματοποιήθηκαν Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια  με αστείρευτη διάθεση…. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα θεατρικό εργαστήρι με μικρές αυτοσχέδιες θεατρικές εικόνες, που οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου παραμυθιού.

Την Δευτέρα 23/12 και ώρα 4-6, πραγματοποιήθηκε το «Ζαχαροπλάθουμε», όπου τα παιδιά διακόσμησαν τα μπισκότα με γλάσσο σοκολάτας.

Την Παρασκευή 27/12 και ώρα 4-6, τα παιδιά ζωγράφισαν σε Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο Πνεύμα, δημιουργώντας ημερολόγια και άλλες χειροτεχνίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν διασκεδαστικά παιχνίδια. Επιπλέον, στα πρόσωπα των παιδιών ζωγραφίσαμε διάφορα γιορτινά μοτίβα (face painting).

Την Δευτέρα 30/12 και ώρα 4-6, παρουσιάστηκε το παραμύθι «Ο Σάκος με τις 7 ευχές. Ένα παραμύθι γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ. Ακολούθησαν κατασκευές στολιδιών και δώρων από χαρτί.

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου και ώρα 4-6, τα παιδιά απόλαυσαν γιορτινές μελωδίες με διαφορετικούς δημιουργικούς τρόπους. Ακολούθησε προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας.

Την Παρασκευή 3/ 01 και ώρα 4-6,  πραγματοποιήθηκε η δημιουργία ψηφιακής ιστορίας από κάθε παιδί (My Christmas story), και έγινε αποστολή από κάθε παιδί στο email των γονιών του. Στη συνέχεια προβλήθηκε Χριστουγεννιάτικη ταινία. Στο δέντρο των ευχών «ΧΑΡΙΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑΝ ΕΥΧΗ», το κάθε παιδί έβαλε την κάρτα του με την ευχή του, όπως :

«ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ».

 «Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ».

«ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΗΧΟΙ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ, ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΗΜΕΡΑ».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΚΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΟΜΗΣ) ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ)

ΛΑΖΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΑ – ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ)

ΜΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ (ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ)

ΜΗΤΣΙΑΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)

ΜΠΡΑΚΗ ΖΩΗ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ)

ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΤΑΤΙΑΝΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΙΟΛΙΟΥ)

ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ)

ΣΤΕΦΑΝΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ)

ΨΥΧΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ)

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. “ΦΡΟΥΡΙΟ”

ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ

kdap frourio trikala 2

kdap frourio trikala 3

kdap frourio trikala 4

kdap frourio trikala 5




Total
0
Shares
Previous Article

Στην τελετή εγκατάστασης της νέας προέδρου της Ακ. Αθηνών παρευρεθεί ο βουλευτής και τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπ. Λάππας

Next Article
Ετοιμάζοντας δράσεις για την ισότητα των φύλων στον Δήμο Τρικκαίων

Ετοιμάζοντας δράσεις για την ισότητα των φύλων στον Δήμο Τρικκαίων