Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα για τον πεζό και τον ποδηλάτη, για τη σύγχρονη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, με το σύνθημα «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία».

 Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, με το σύνθημα «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία». Και ακόμη πιο εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στα Τρίκαλα, είναι το «Τέρμα η σπατάλη, πάτα το πετάλι».

Με το επταήμερο ποικίλλων εκδηλώσεων, ο Δήμος Τρικκαίων δημιουργεί συνεκτικές δομές πόλης – πολιτών, με στόχο τη συμμετοχή δράση για τη βελτίωση της κινητικότητας, της προσπελασιμότητας, της προσβασιμότητας.

Σήμερα, η αρχή έγινε με φύτευση 17 δέντρων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής. Συμμετείχαν μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου μπάρας. Εκτός από τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, κυρίως σε σχέση με την κίνηση πεζών, η δενδροφύτευση έδωσε τη χαρά στα παιδιά να συνδυάσουν την προσφορά και την «υιοθέτηση» ενός δέντρου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη συμμετοχή των παιδιών, που σηματοδοτεί την αλλαγή της νοοτροπίας μας, στην εφαρμογή πρωτότυπων στοιχείων, είτε στην κίνηση ποδηλάτων, είτε στην κυκλοφορία των πεζών, σε συνδυασμο με την άθληση και τη φύση.

Για τον λόγο αυτόν, το απόγευμα προγραμματίστηκε η Επίδειξη RAFTING στον Ληθαίο, σε μια διαδρομή ανάμεσα σε δύο γέφυρες (από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού), από την TREKKING HELLAS – ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ και με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και επειδή το ποδήλατο… μας πάει παντού, εκτός από αθλητικές, και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, το βράδυ το Δημοτικό Θέατρο Σκιών προσαρμόζει τον αγαπητό Καραγκιόζη στο έργο με τίτλο «Ο Μαυροσύννεφος και το Φτερωτό Ποδήλατο», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, στην κεντρική πλατεία, προσφέρει τα μουσικά της ακούσματα.

Για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις είναι:

  • 10.00- 13.00: Επίδειξη ΚΑΓΙΑΚ στο ποτάμι από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού, με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ.
  • 11.00- 13.00: PIT – STOP έξω από κοντινά κεντρικά καταστήματα ποδηλάτων με τη συμμετοχή εθελοντών  και παιδιών οι οποίοι θα  απευθύνονται στους πολίτες της πόλης μας και θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο  σχετικά με τους τρόπους και τα προβλήματα κινητικότητας στην πόλη μας και θα μοιράζουν φυλλάδια για τις δράσεις , την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου κ.α.  Τα καταστήματα  θα προσφέρουν δωρεάν service ποδηλάτου.
  • 11.00-14.00: PIT – STOP έξω από  το ΙNFOPOINT της Κεντρικής Πλατείας με τη συμμετοχή εθελοντών  και παιδιών οι οποίοι θα  απευθύνονται στους πολίτες της πόλης μας και θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο  σχετικά με τους τρόπους και τα προβλήματα κινητικότητας στην πόλη μας και θα μοιράζουν φυλλάδια για τις δράσεις , την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου κ.α., ενώ παράλληλα θα γίνουν δράσεις-  με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων καθώς και  επιδείξεις αγώνων SKATE.
  • 17.00 – 19.30: Περιπατητική διαδρομή 3,5 χλμ. (ΦΡΟΥΡΙΟ- ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ- ΠΟΤΑΜΙ)

kinit-2016

kinit-2016-2

kinit-2016-3

kinit-2016-4

kinit-2016-5

kinit-2016-6

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Η Πύλη τίμησε την μνήμη του Αγιόυ Βησσαρίωνος

Next Article

Ανοιχτή επιστολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας προς όλα τα στελέχη και μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία