Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση απάτης με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, περίπτωση απάτης
astynomika hlikiomenoi

Τρίκαλα: Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση απάτης με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε βάρος ηλικιωμένης

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας αλλοδαπής

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, περίπτωση απάτης με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου σε βάρος ηλικιωμένης στα Τρίκαλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μίας αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, πρωινές ώρες της 06-07-2021, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και, προσποιούμενο τον γιατρό, της ζήτησε χρήματα προκειμένου να πραγματοποιηθεί σοβαρό χειρουργείο σε οικείο της άτομο.

Μετά τη συμφωνία για το χρηματικό ποσό, η αλλοδαπή προσέγγισε την ηλικιωμένη στην οικία της και αφού απέσπασε το χρηματικό ποσό των -9.000- ευρώ, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμβουλεύει τους πολίτες και κυρίως τους ηλικιωμένους:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα που σας «προσεγγίζουν» ως γνωστοί συγγενικών και φιλικών σας προσώπων,
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

 




Total
0
Shares
Previous Article
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα στα Λύκεια της χώρας - Οι αριστεύσαντες του ΓΕΛ Μουζακίου

Next Article
ΕΠΑΛ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - Δράση του ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα στα Λύκεια της χώρας – Οι αριστεύσαντες του ΕΠΑΛ Μουζακίου