Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρίκαλα: 40χρονος προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. έμπαινε σε σπίτια και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

 

Εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που διαπράχθηκαν στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής

Προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. εισερχόταν στις οικίες τους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και χρυσαφικά

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, πέντε περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που διαπράχθηκαν στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα (24 έως 31-08-2018), ο 40χρονος μετέβαινε σε οικίες ηλικιωμένων, όπου προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα επισκευής βλάβης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εισερχόταν σ’ αυτές και αφαιρούσε χρήματα και χρυσαφικά.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 40χρονος το προαναφερόμενο διάστημα, διέπραξε τέσσερις περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, από τις οποίες αποκόμισε (2.750) ευρώ και χρυσαφικά κοσμήματα.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά συνιστά στους πολίτες να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν καλέσει οι ίδιοι.

Χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας : www.hellenicpolice.gr – Οδηγός του Πολίτη/ Χρήσιμες Συμβουλές
Total
0
Shares
Previous Article

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά

Next Article

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”