Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρία έργα 3,9 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Θεσσαλία

petsas agorastos perifereia thessalias

Τρία έργα 3,9 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Θεσσαλία

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε για την Θεσσαλία η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται για τα έργα:

Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ», προϋπολογισμού 2.626.032,25 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ

Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής» (μελέτη), προϋπολογισμού 1.023.959,24 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λαρισαίων και

Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον», προϋπολογισμού 238.766,70 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

«Το  πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ουσίας, που αγγίζει όλες τις κοινωνικοοικονομικές πτυχές της χώρας και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του. Το πρόγραμμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που χρειάζεται να δημιουργήσουμε μία καλύτερη συνθήκη ζωής για το αύριο και νέες θέσεις εργασίας. Η εποχή είναι αναθεωρητική και χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματοποίηση, απλοποίηση διαδικασιών και  συνεργασία, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται και να φτάσουμε σε δημιουργικά αποτελέσματα που διαχέονται στους πολλούς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα τρία έργα 

-Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Κιλελέρ: Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, αξιοποίηση ΑΠΕ για βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, διασύνδεση Φωτοβολταικού Σταθμού με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης. 

-Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής Δήμου Λαρισαίων: Αφορά την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος Ειδικής Αγωγής για τη στέγαση Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η πρώτη φάση αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την πλήρη ωρίμανση του δεύτερου, κύριου έργου της ανέγερσης. 

-Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα: Αφορά τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη θέση Στεφάνι της κοινότητας Μορφοβουνίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, έκτασης 95 περίπου στρεμμάτων. Το Υπαίθριο Μουσείο είναι αφιερωμένο στις έννοιες Αντίσταση και Ελευθερία με όρους σύγχρονης τέχνης οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ιστορία και τα επαναστατικά κινήματα των Αγράφων. Συνιστά ένα μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό πάρκο, κατ εξοχήν εικαστικού, εκπαιδευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η δημιουργία ενός ισχυρού και αυτοτελούς πόλου έλξης επισκεπτών με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που ενισχύει την επωνυμία της περιοχής ( brand name ) δίνει πρόσθετη αξία στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και την αναβαθμίζει ως τουριστικό προορισμό.




Total
0
Shares
Previous Article
a1 women

Με ζωντανή μετάδοση ο πρώτος τελικός της Α1 Μπάσκετ Γυναικών

Next Article
Δύο τροχόσπιτα για τις ανάγκες σεισμόπληκτων οικογενειών παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δύο τροχόσπιτα για τις ανάγκες σεισμόπληκτων οικογενειών παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας