Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τρέλανέ μας, αγόρι μου. Ο Σταύρος Γρύλλης στο ελληνικό Touge (βίντεο)

stavros grillis drift

Για τους αμύητους, ο Σταύρος Γρύλλης, όταν τον πρωτογνώρισα πριν μερικά χρόνια, ήταν ο νεαρότερος drifter στον κόσμο. Τώρα, μόλις ενηλικιώθηκε και μιλάει στο 4Drivers για το πώς είναι να βλέπεις τον κόσμο απ΄τα πλαϊνά παράθυρα ενός AE86 780 ίππων.

Το μήνυμα έσκασε στο κινητό χθες βράδυ

Ήταν ο πατέρας του Σταύρου, ο κ. Μιχάλης Γρύλλης, ένας πατέρας-υπόδειγμα στο πώς στηρίζεις, υποστηρίζεις και συμμετέχεις στο όνειρο που μπορεί να έχει το παιδί σου.

Αν μου επιτρέπετε την παρένθεση, νομίζω πως όλα ξεκινούν απ΄αυτόν.

Ο Σταύρος Γρύλλης είναι μεν το όνομα που ξέρουν διεθνώς όμως δεν είναι πολλοί εκείνοι οι πατεράδες (και δη Έλληνες, ενδεχομένως) που δε θα «φρέναραν» έναν πιτσιρικά απ’ το να μπαίνει στο μπάκετ.

 

michalis grillis1

Σκηνή copy-paste για φοβικούς ή απόμακρους μπαμπάδες. Πριν μερικά χρόνια, σχεδόν αμούστακος ο Σταύρος, με τον πατέρα του ψυχή και σώμα δίπλα του.

Σιγά μη φτάνουν καμιά δεκαριά προπονήσεις…

Όταν είχα πρωτομιλήσει μαζί του, μου ΄χε πει για τις πατέντες που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του για να μπορεί να φτάνει τα πεντάλ.

Σήμερα, ώριμος οδηγικά, με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση, ακόμα πιο εξοικειωμένος με το αυτοκίνητό του, ο Σταύρος έχει ήδη μπει στο πετσί του επαγγελματία.

Παράλληλα σπουδάζει Μηχατρονική στη Θεσσαλονίκη εργάζεται με τον πατέρα του στο συνεργείο τους στην Κω και είναι εξαιρετικά ευγενής και προσγειωμένος. Στο δε δρόμο; Το παιδί «πετάει». Δείτε το ιδιαίτερα προσεγμένο βίντεο και όποιος έχει όρεξη συνεχίζει παρακάτω.

Δαμάζοντας το «κτήνος»

Αυτές τις μέρες ο Σταύρος ετοιμάζεται για Νορβηγία, εκεί όπου θα λάβει χώρα ο 1ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters, στα μέσα Ιουνίου.

Ενδιάμεσα δε, στις 29-30 Μαΐου, εν είδει προπόνησης, θα ανέβει και μία Σέρρες για το γνωστό Drift Kings.

 

stavros grillis2

 

Μέσα στο Toyota AE86 των 780 ίππων – τουλάχιστον για τα γυρίσματα του βίντεο. Φτάνει και τους 900. Για την ιστορία, κάτω απ’ το καπό βρίσκεται μοτέρ από Toyota RAV4 2,4 λίτρων. Το όχημα είναι δουλεμένο με άπειρη φροντίδα διά χειρός Μιχάλη Γρύλλη


Φουλ επίθεση

Όπως μου είπε ο Σταύρος τηλεφωνικά, λόγω κορονοϊού όλον τον τελευταίο χρόνο είχε την ευκαιρία και την άνεση χρόνου, χωρίς αγώνες, να ρυθμίσει ακόμα πιο άψογα το πράσινο AE86, να ψαχτεί με τη γεωμετρία και να νιώθει ακόμα περισσότερο εμπιστοσύνη οδηγώντας το στο όριο.

«Πλέον, είμαι ακόμα περισσότερο εξοικειωμένος με το αυτοκίνητο, μπορώ να το προβλέψω περισσότερο και είναι πιο φιλικά στημένο», διευκρινίζει.

Τελειώνω…

Ο Σταύρος μάς κάνει περήφανους, «ζηλεύουμε» το οδηγικό του ταλέντο, χαιρόμαστε που τον περιβάλλει και τον στηρίζει μια συμπαγής ελληνική οικογένεια και του ευχόμαστε να κοιτάζει πάντα το δρόμο απ΄τα πλαΐνά παράθυρα


c228c7 85e45d7c092244e88b5b6a8ed4ae1da4 mv2
Τρέλανέ μας, αγόρι μου. Ο Σταύρος Γρύλλης στο ελληνικό Touge (βίντεο) 1

Photo: Αρχείο Μιχάλη & Σταύρου Γρύλλη / Βίντεο: Μιχάλης Παττακός

4drivers.gr




Total
0
Shares
Previous Article
narkotika farsala

Φάρσαλα: Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων

Next Article
POLO osfp

Πόλο-Α1 ανδρών: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός - Πρωταθλητής για ένατη σερί χρονιά