Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τραγουδώντας τα Χριστούγεννα με 3 χορωδίες από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας!

Efthymiadis Karditsa xristougena xorodies

Τραγουδώντας τα Χριστούγεννα με 3 χορωδίες από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας!

  • Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

    Mε πρωτοβουλία του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2023 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

 Πλημμύρισε από Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στα Γαλλικά, Γερμανικά Αγγλικά και στα Ελληνικά από 3 Χορωδίες , μία Γαλλική, μια Αλβανική και η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Γέμισε η Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας από ένα πολύχρωμο μουσικό πάζλ για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες αφού πριν από λίγες ημέρες τραγούδησε η Αφρικανική Χορωδία Schola Kantorum ΑΚΤΟ υπό τη διεύθυνση του Ambroise Kua – Nzambi Toko  από την Κινσάσα του Κονγκό αφρικάνικες ρούμπες. Για πρώτη φορά μια Αφρικάνικη Χορωδία στην Καρδίτσα και το Διεθνές Φεστιβάλ, που κατέπληξε κυριολεκτικά τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στο Μουζάκι.

Συγκεκριμένα οι 3 Συμπεριληπτικές Χορωδίες , που συμμετείχαν στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, η “Joy of Singing” από τα Τίρανα της Αλβανίας, υπό τη διεύθυνση της Suzana Turku, η “Vue d Ensemble” του Στρασβούργου Γαλλίας υπό τη διεύθυνση της Maya Loeffler και η Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη ερμήνευσαν ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Ακούστηκαν όμορφα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Μια μοναδική και σπάνια τριεθνής χορωδιακή πανδαισία με την Χαρά της Συμμετοχής στην Αρχαιοελληνική Χορωδιακή Λυρική στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η συμμετοχή του ταλαντούχου σπουδαστή σαξόφωνου Γιώργου Αραμπατζή, μαθητή του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που ερμήνευσε όμορφα Χριστουγεννιάτικα.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Athanasios Grigouriou

40ήμερο μνημόσυνο Αθανάσιου Γρηγορίου

Επόμενο άρθρο
ergazomenoi deayt

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ