Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τραγικό: Βανδάλισαν 5 δέντρα στο πάρκο Πυργετού των Τρικάλων

Τραγικό: Βανδάλισαν 5 δέντρα στο πάρκο Πυργετού των Τρικάλων
vandalismos dentron Trikala

Τραγικό: Βανδάλισαν 5 δέντρα στο πάρκο Πυργετού των Τρικάλων

Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα καμένα δέντρα, άγνωστος/η ή άγνωστοι/ες φρόντισαν να δηλώσουν με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία τους με βανδαλισμό.

Πέντε από τα δέντρα στο πάρκο του Πυργετού βρήκε το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου 2021 το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων. Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, Σωτήρης Χελιδώνης, τόνισε ότι βρήκε τα δέντρα στην άθλια αυτή κατάσταση: κομμένα επίτηδες, σπασμένα στη μέση. Επρόκειτο για μία φλαμουριά και 4 κελετέριες, με ηλικία 8 ετών. Είχαν γλιτώσει από έναν άλλον βανδαλισμό, το 2015, όταν πάλι κάποιοι ασυνείδητοι/ες φρόντισαν να σπάσουν στη μέση 29 δέντρα.

Οι λέξεις προφανώς και δεν μπορούν να περιγράψουν τα αισθήματα κάθε πολίτη, μπροστά σε αυτό το θέαμα.

Ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί συνεχώς να φροντίζει το πράσινο, να το αυξάνει ποσοτικώς και να το περιποιείται, συνεργαζόμενος και με τους πολίτες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, εκλείπουν οι χαρακτηρισμοί.

Το 2015 ο Δήμος Τρικκαίων αναπλήρωσε τα σπασμένα δέντρα, διοργανώνοντας μαζική δεδροφύτευση σε συνεργασία με τον Σύλλογο και τους κατοίκους.

Και τώρα θα δέντρα θα αναπληρωθούν, επισημαίνει ο κ. Χελιδώνης, συνεχίζοντας όλη την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων, να ομορφύνει ακόμη περισσότερο πάρκο που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες τρικαλινούς και τρικαλινές για άθληση, περίπατο, αναψυχή.

Από το γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού στη Θεσσαλία αύριο Παρασκευή 20/8

Next Article
dikaiosyni

Σε δημόσια διαβούλευση οι τροποποιήσεις του ΚΠολΔ