Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τουριστικό «παρών» της Περ. Θεσσαλίας στην έκθεση της Ρουμανίας «ΤΤR ROMEXPO 2019»

ROMEXPO 2

 

Τουριστικό «παρών» της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση της Ρουμανίας «ΤΤR ROMEXPO 2019»

Με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της  Ρουμανίας «ΤΤR ROMEXPO 2019» που  πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, 21-24 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συν-εκθέτης στο Περίπτερο του Ε.Ο.Τ, συνεχίζει εντατικά τον κύκλο των δράσεων προβολής της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, διαφημίζοντας και προωθώντας στην αγορά αυτής της χώρας, το πολυποίκιλο τουριστικό της προϊόν. Στην έκθεση αυτή έδωσαν το παρόν πάνω από 300 εκθέτες και περίπου 40.000 επισκέπτες.

Η Ελλάδα τα τελευταία έτη εδραιώνεται ως ο ποιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρουμάνους. Η συγκεκριμένη έκθεση συγκεντρώνει κάθε χρόνο σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, όπου και προβάλλονται τα προγράμματα για τη νέα τουριστική περίοδο,  ελκύοντας πάρα πολλούς επισκέπτες και επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν την αγορά των διακοπών τους.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019 θα προστεθεί άλλη μια πτήση από Ρουμανία για το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Οι τρεις πλέον  πτήσεις από Ρουμανία θα πετάνε κάθε Σάββατο από τις πόλεις  Βουκουρέστι – Κλουζ και επίσης από Τιμισοάρα.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χρυσόπουλο εκπρόσωπο της Ρουμάνικης Εταιρείας Aerotravel,  διαπιστώνεται ότι θα υπάρχει ανοδική τάση για το νησί της Σκιάθου και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την συγκεκριμένη  αγορά. Το ήδη υπάρχων πρόγραμμα πραγματοποιείται με επιτυχία εδώ και 14 χρόνια. Στόχος για το 2020  είναι να δρομολογηθούν μεγαλύτερα αεροπλάνα για μεγιστοποίηση του αριθμού των επιβατών.

Με στόχο η Διεθνής αυτή έκθεση να αποτελέσει εργαλείο προώθησης και προβολής της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες «Tour Operators», οι οποίοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς τόσο από τα μέλη της αποστολής όσο και από τους επαγγελματίες της περιοχής που συνόδευαν την αποστολή, για όλους τους θεσσαλικούς προορισμούς και τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και για όλες τις υποδομές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη του τουρισμού και τις εναλλακτικές μορφές του, θεωρώντας ότι η τουριστική εξωστρέφεια και η προβολή της περιοχής είναι απαραίτητη, ενώ η συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια και είναι επιβεβλημένη.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν στο Βουκουρέστι τα υπηρεσιακά στελέχη κα. Παπαθεοδώρου Ευαγγελία και ο κ. Μεργιάς Αργύρης, ενώ συμμετείχαν μέλη τουριστικών σωματείων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς επίσης και επαγγελματίες ιδιώτες του τουρισμού από αρκετές  περιοχές της Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ η παρουσίαση των Θεσσαλικών τουριστικών προορισμών στις διεθνείς τουριστικές αγορές θα συνεχιστεί και το Μάρτιο, καθώς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της Περιφέρειας για τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις «Ι.Τ.Β 2019», που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο το διάστημα 6-10/03/2019 και «Μ.Ι.Τ.Τ. 2019» της Μόσχας, το διάστημα 12-14/03/2019.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ROMEXPO 1

ROMEXPO 2

ROMEXPO 3




Total
0
Shares
Previous Article
nousios kostas

Οικονομία και κοινωνία: Το ντόμινο της ευημερίας

Next Article
kinimatografoskarditsa

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας