Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου για το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας κ. Νούσιος για τους Διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες «Γαλαγάλεια 2023» - Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου - Κωστής Νούσιος

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου για το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Μετά από δύο χρόνια πολιτιστικής απραξίας λόγω της πανδημίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας δίνει από αύριο μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική νότα στα πολιτιστικά πράγματα της Π.Ε Καρδίτσας.

Για πρώτη φορά και σε ένα ξεχωριστό μνημείο – σημείο αναφοράς για την περιοχή μας-  τη σπηλιά που γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης, πραγματοποιείται η επετειακή εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή 150 εκτελεστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για το μουσικό μέρος της εκδήλωσης οι τρεις διακεκριμένοι σολίστ και το κορυφαίο έργο που αναφέρεται στη Γέννηση- Δημιουργία του Κόσμου, αποτελούν εγγύηση για το καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

Για τη Σπηλιά του Καραϊσκάκη, ένα σημείο κομβικό, ανάμεσα στα βουνά των Αγράφων και της Αργιθέας και με θέα που κόβει την ανάσα προς το Θεσσαλικό κάμπο, τα λόγια είναι περιττά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής στηρίζει έμπρακτα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης θεώρησης για την ανάδειξη των μνημείων της εθνικής μας κληρονομιάς , την επαφή του κοινού με πρωτοποριακές μουσικές δημιουργίες και την αναβάθμιση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής ζωής της περιοχής μας.

Καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν την σπουδαία αυτή μουσική εκδήλωση, μέσα από την οποία η Τέχνη και ο Πολιτισμός δίνουν δυναμικό παρόν.
Total
0
Shares