Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση της Βουλευτή ΝΔ ν. Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα στη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας για τον Αχελώο

skondra asimina 1

 

Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, συνεχάρη τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, για την πρωτοβουλία να συγκαλέσει Πανθεσσαλική σύσκεψη για την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου και τόνισε ότι η κυβέρνηση βαδίζει άμεσα προς πραγματοποίηση των όσων ο Πρωθυπουργός είπε παραμονές Χριστουγέννων στα Τρίκαλα σχετικά με τον Αχελώο.

Συνέχισε λέγοντας: «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή συζήτηση και δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι το έργο του Αχελώου είναι έργο ζωής και πνοής που οι Θεσσαλοί και όχι μόνο επί σειρά ετών το επιδιώκουν και το περιμένουν. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κ. Υπουργέ. Υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχει το δίκαιο, υπάρχει η δυναμική.

Παράλληλα, λυπάμαι ειλικρινά που συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να είναι πολέμιοι του έργου. Όσα κι αν λένε ως δικαιολογίες, η στάση τους είναι καταγεγραμμένη από πολύ παλιά, από τότε που ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνασπισμός του 3%.

Κ. Υπουργέ, πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, αρδευτικό, υδρευτικό και ενεργειακό έργο που αφορά όλη τη Θεσσαλία, όχι μόνο την περιφέρειά μου την Καρδίτσα. Οι πολίτες έχουν πληρώσει 700 εκατομμύρια, διότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το έργο, προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ας σκεφθούν δε, όσοι μιλούν για τη διατάραξη του τοπίου και της φύσης, ότι κι αν ακόμα υπερίσχυε η άποψή τους, θα χρειάζονταν διπλάσια χρήματα απ’ ότι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο.

Η τοπική μας οικονομία στην Καρδίτσα, στηρίζεται στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο που διακαώς υποστηρίζει την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου.

Δεν χαρίζουμε σε κανέναν την οικολογική ευαισθησία, αλλά πάνω και πέρα απ’ όλα είναι ο άνθρωπος. Υπάρχουν σήμερα πολίτες, που πίνουν νερό από πομώνες, επιβαρυμένο με νιτρικά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους.

Ο δε πρωτογενής τομέας, είναι ο πυλώνας που στηρίζει άμεσα την οικονομία και που δίνει την  ευκαιρία στην χώρα να θρέψει τους πολίτες της. Ο θεσσαλικός κάμπος, ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, κινδυνεύει από ερημοποίηση, η δε άντληση των υπογείων υδάτων έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα καθίζησης του εδάφους σε πολλά σημεία.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η παραγωγή πράσινης ενέργειας που θα συμβάλλει καταλυτικά στο σχέδιο της κυβέρνησης για αποληγνητοποίηση της χώρας μέχρι το 2028.

Πρέπει  τα έργα να τελειώσουν και μάλιστα γρήγορα, για τον επιπλέον λόγο ότι έτσι θα απομακρυνθεί, και ο κίνδυνος πλυμμυρικών φαινομένων, τόσο από την πλευρά της Καρδίτσας όσο και από τη γείτονα Αιτωλοακαρνανία.

Θα πω τέλος ότι το έργο ξεκίνησε επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, προχώρησε σε μεγάλο βαθμό επί Κώστα Καραμανλή και Υπουργού Γεωργίου Σουφλιά και ελπίζω και εύχομαι να ολοκληρωθεί επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Υπουργού Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή».




Total
0
Shares
Previous Article
spyroslappas

Σπ. Λάππας: Το προσφυγικό θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια....

Next Article

Στην τελετή εγκατάστασης της νέας προέδρου της Ακ. Αθηνών παρευρεθεί ο βουλευτής και τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπ. Λάππας

Related Posts