Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Γ. Κωτσού στη συνέντευξη τύπου για το 1ο Αντάμωμα Αγραφιώτικων & Πεδινών Χωριών

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, για το 1ο Αντάμωμα Αγραφιώτικων και Πεδινών Χωριών, επισήμανε τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των πεδινών και ορεινών περιοχών μας, ήταν οι μετακινήσεις τους.

Ένα πρόβλημα που αποτελούσε για τους κατοίκους των χωριών μας ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Οι κάτοικοι του κάμπου κοιτούσαν με δέος τα επιβλητικά Άγραφα, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι των ορεινών χωριών μας, με δυσκολία αποφάσιζαν να μετακινηθούν σκεπτόμενοι τις μεγάλες κακουχίες που είχαν να αντιμετωπίσουν στο ταξίδι τους.

Όμως τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και μαζί τους άλλαξαν οι άνθρωποι, οι συνήθειες και οι συνθήκες διαβίωσής τους!

Η Ελλάδα είναι πια μια ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ ο Νομός μας απέκτησε σύγχρονες υποδομές και οδικές συνδέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του.

Η ανάπτυξη αυτή η οποία επιτεύχθηκε στον τόπο μας, έφερε πιο κοντά τους κατοίκους των ορεινών και πεδινών περιοχών, βοηθώντας έτσι να αναπτυχθούν ισχυρές κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Στόχος μας και βασικό μέλημά μας, θα πρέπει να είναι η κοινή προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας. Αυτό εξάλλου είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων μας, να μην ξεχνάμε ποτέ τον τόπο που μας γέννησε και μας ανάθρεψε, όσα χρόνια και αν περάσουν, όπου και αν βρισκόμαστε.

Ας μην ξεχνάμε όλοι μας ότι ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.

Αυτή η ιδιαίτερη ευαισθησία έκανε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μουζακίου και την Τ.Κ. Μαυρομματίου να φιλοξενήσουν με χαρά στην γενέτειρα του μεγάλου ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, το «1ο Αντάμωμα Αγραφιώτικων και πεδινών χωριών».

Μία διοργάνωση η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της διαχρονικής σχέσης και στην προβολή της πολιτιστικής-λαογραφικής κληρονομιάς της ορεινής και πεδινής ζώνης της Θεσσαλίας και ειδικότερα του Ν. Καρδίτσας.

Εύχομαι αυτή η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που οργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, να βρει την απήχηση που της αξίζει. Ελπίζω δε, ότι θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει  στην περιοχή μας ένας ουσιαστικός διάλογος για την πλήρη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, δίνοντας την απαιτούμενη προβολή στην Παράδοση και την Πολιτιστική Κληρονομιά μας».




Total
0
Shares
Previous Article

Τέλος συνεργασίας Ρουμελιώτη και Α.Σ. Καρδίτσας

Next Article

Ημερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων

Related Posts