Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Γ. Κωτσού για την 51η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 51η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» 

Ως εκπρόσωπος της συνδιοργανώτριας ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Πρόεδρός της – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου για την 51Η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που έγινε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και ανέφερε τα εξής:

«Ξεκινάει αύριο στην πόλη μας η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια», ένας θεσμός που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή στο Νομό Καρδίτσας.

Για μία εβδομάδα οι Καρδιτσιώτες θα απολαύσουν σειρά πλούσιων πολιτιστικών δρώμενων που οργανώνονται σε όλη την περιοχή μας, αλλά θα θαυμάσουν κιόλας την άριστη παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξάλλου τα «Καραϊσκάκεια» σε όλη την διάρκεια της πολυετούς πορείας τους, αποτελούσαν πάντα ένα ιδιότυπο «σχολείο» για τους κατοίκους αυτού του τόπου και ειδικά τη νεολαία μας, καθώς οι εκδηλώσεις του αναδείκνυαν πολλές άγνωστες πτυχές της μακραίωνης πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Δήμος Μουζακίου στηρίζουν συνεχώς με όλες τους τις δυνάμεις τον θεσμό των «Καραϊσκακείων», διότι πιστεύουμε πως τέτοιες διοργανώσεις επιτελούν έναν κρίσιμο ρόλο στην πατρίδα μας, που είναι η διαφύλαξη και διάδοση στον κόσμο, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Η Πατρίδα μας έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοιες ποιοτικές πολιτιστικές διοργανώσεις διεθνούς φήμης, διότι τα γνήσια στοιχεία της ιστορίας του έθνους μας που αναδεικνύονται μέσα από αυτές, αποτελούν αξεπέραστο ανάχωμα σε κάθε είδους ανιστόρητη αλυτρωτική επιδίωξη, απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.

Εύχομαι στη βασική διοργανώτρια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση και καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να χειροκροτήσουν θερμά τους συντελεστές τους που δουλεύουν πάντα σκληρά, δίνοντας και την ψυχή τους για να επιτύχουν το τέλειο αποτέλεσμα».




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινά αύριο η 51η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια»

Next Article

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων