Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας στη συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών

Nousios agrafiotes

Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας στη συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών

Συνέντευξη τύπου για το Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών Θεσσαλικών και Ευρυτανικών Αγράφων

Για μια ακόμη χρονιά η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας  συνδιοργανώνει με μια σειρά δήμων και φορέων και βέβαια την Π.Ε Καρδίτσας το Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών των Θεσσαλικών και Ευρυτανικών Αγράφων.

Στην τοποθεσία Τριφύλλα και στο σπίτι του Διαβάτη, εκεί όπου 27 χρόνια πριν είχε πραγματοποιηθεί και πάλι το Αντάμωμα των Αγραφιωτών, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, οι Αγραφιώτες θα δώσουν  και πάλι το παρόν.

Το φετινό Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης και στους πεσόντες Αγραφιώτες στη Μικρά Ασία.

Γιατί τα ‘Αγραφα είναι τόπος αγωνιστών και ηρώων, είναι τόπος γεμάτος μοναστήρια και θρησκευτικά μνημεία, είναι τόπος που έζησαν και έδρασαν μεγάλες μορφές του Γένους.

Τα Άγραφα είναι στολίδι, περιοχή απαρράμιλου φυσικού κάλλους, είναι ιστορία, παραδόσεις ήθη και έθιμα.

Κυρίως όμως τα Άγραφα είναι οι κάτοικοί του. Λιγοστοί μεν, αλλά γνήσιοι και αυθεντικοί, με χαμόγελο και πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά.

Σίγουρα η περιοχή αντιμετωπίζει και προβλήματα, τα οποία καταγράφονται και αναδεικνύονται μέσα από μια σειρά διεκδικήσεων για υποδομές και τουριστική ανάπτυξη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας χαιρετίζει και στηρίζει έμπρακτα το Αντάμωμα των Αγραφιωτών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης δεσμών και επικοινωνίας για την ανάδειξη της περιοχής.

Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο Βασίλη Τσαντήλα, στα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών και σε όλους τους Αγραφιώτες που συνεχίζουν με πείσμα και αφοσίωση τον αγώνα για την ανάδειξη των ιστορικών Αγράφων.
Total
0
Shares
Previous Article
Tsaikos Tsiolis

Επίσκεψη του διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο

Next Article
beach volley trikala kdap ifaistos 1

Και beach volley για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων