Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοπικός Αστυνόμος από χθες στον δήμο Αργιθέας

Τον Τοπικό Αστυνόμο Αργιθέας κ. Τασιόπουλο Παναγιώτη υποδέχθηκε χθες 1η Μαρτίου 2017 ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Βασίλη Στεργίου και κ. Αθανάσιο Καραγεώργο.

Μια θετική και καινοτόμος πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σήμερα με την καθιέρωση και εγκατάσταση του Τοπικού Αστυνόμου στο δήμο Αργιθέας, 11 χρόνια αφότου εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα που με τις διατάξεις του θέσπιζε ένα νέο όργανο, «τον Τοπικό Αστυνόμο» στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εγκατάσταση του Τοπικού Αστυνόμου στην έδρα του δήμου στο Ανθηρό έγινε παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγου κ. Κοτσιάφτη Δημητρίου, του Διευθυντή Αστυνομίας Καρδίτσας Ταξιάρχου κ. Καραπιπέρη Βασιλείου και του Αναπληρωτή Διοικητή Α.Τ. Μουζακίου Υπαστυνόμου Α΄ κ. Ζαρχανή Γεώργιο. Ο νέος Τοπικός Αστυνόμος είναι ο Ανθυπαστυνόμος κ. Τασιόπουλος Παναγιώτης.

Ο Τοπικός Αστυνόμος, θα αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, στο οποίο υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία της Αργιθέας και εκφράζει την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της Αστυνομίας με την κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

Ο Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται σήμερα σ’ ένα συμπαγές περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, όχι για να καλύψει ουσιαστικά λειτουργικά ή επιχειρησιακά κενά ή ελλείμματα των Υπηρεσιών, αλλά βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών ιδίως της απομακρυσμένης ελληνικής περιφέρειας, εκπληρώνοντας την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ο Τοπικός Αστυνόμος, ως θεσμός, αντιπροσωπεύει τις έννοιες της συναίνεσης, της σύγκλισης, του ανθρωπισμού, της αμοιβαιότητας, της συμμετοχής, της εποικοδομητικής συνύπαρξης της Ελληνικής Αστυνομίας με το βασικό κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πολίτη. Της κοινωνικής συμπόρευσης του αστυνομικού του επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος με τον πολίτη της περιοχής.

Ο Δήμος Αργιθέας θα στηρίξει το έργο του Τοπικού Αστυνόμου για να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να καθιερωθεί ως θεματοφύλακας της τάξης και της νομιμότητας, να δημιουργήσει στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και τους Φορείς που την εκπροσωπούν.

Τέλος του ευχόμαστε υγεία, δύναμη, καλοτυχία, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

topikos astynomos argitheas 1

topikos astynomos argitheas

topikos astynomos argitheas 2




Total
0
Shares
Previous Article

Προγράμματα κοινωνικής προστασίας για τους Δήμους Πύλης και Τρικκαίων

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Πρωτοφανές πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο