Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.

Telis Spanias Vasilis Kikilias

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια επισκέφτηκε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται ο νόμος μας,τις δυσκολίες οι οποίες αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύπλευρο πρόβλημα. Κατοικίες, αγροκτηνοτροφικός τομέας, υποδομές, αγροτικός εξοπλισμός, χτυπήθηκαν συγχρόνως. Για το λόγο αυτό η περιοχή χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις, οργανωμένες κινήσεις για την αναγέννησή της.

Αναφέρθηκε επίσης στηνΠυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά, λόγο ότι ανήκει στην δικαιοδοσία του Υπουργού, τονίζοντας τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξε κατά την διάρκειας της καταστροφής, λέγοντας ότι χρειάζεται την άμεση παρέμβαση του,για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης και επάνδρωσής της με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σημείωσε δε ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού, ολοένα και περισσότεροχειρίζονται ακραίες καταστάσεις, έτσι η γενικότερη αναβάθμιση της Π.Υ. του Ν. Καρδίτσας,είναι αναγκαία, ώστε να μπορεί άμεσα να παρέμβει με επιτυχία,εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, υπάρχουν ανέφερε  σύνθεταπροβλήματα, αλλά το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια κάνοντας παρεμβάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν άμεσα να δοθούν λύσεις καλύπτοντας  τις ανάγκες των πολιτών.

Μίλησε επίσης  για το νομοσχέδιο το οποίο οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν καταθέσει για διαβούλευση, και αφορά την οργάνωση της πολιτικής προστασίας ευελπιστώντας να λυθούν προβλήματα, και  αγκυλώσεις  ετών, όπως η αλληλοκαλύψη  αρμοδιοτήτων, δημιουργώντας ένα νομικό πλαίσιο που οργανώνει, καθορίζει καθήκοντα υποχρεώσεις και δικαιοδοσίες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, υπό την εποπτεία του Υπουργείου.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο θέμα της Π. Υ λέγοντας  πως το γνωρίζει και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα κινηθούν άμεσα,κάνοντας όλες εκείνες τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν το γρηγορότερο, την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαμά.

Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι το Υπουργείο του οποίου ηγείται πρέπει να βρίσκεται διαρκώς, έμπρακτα δίπλα στους πλημμυροπαθείς, στηρίζοντάς τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να οργανώσουν την επόμενη μέρα κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
2η Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας - Ιστορία - Λαογραφία «Η Ιστορική Διαδρομή της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων»

2η Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας - Ιστορία - Λαογραφία «Η Ιστορική Διαδρομή της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων»

Επόμενο άρθρο
afisa ganiel roganaki

Καμπάνια ενημέρωσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ