Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία.

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μαγνησία.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς,  οι οκτώ Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος και οι κυβερνητικοί βουλευτές, κ.κ. Χρ. Μπουκώρος, Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας.

Προσφωνώντας τον Πρωθυπουργό ο κ. Αχιλλέας Μπέος στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο και την Γερουσία, σημειώνοντας ότι κατέστησε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Μπέος καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό στον Βόλο αναφέροντας ότι «Αποτελεί μεγάλη χαρά και εξαιρετική τιμή να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην όμορφη πόλη του Βόλου. Μια περιοχή που άλλωστε γνωρίζετε καλά αφού εδώ υπηρετήσατε και τη στρατιωτική σας θητεία».

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασίας κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης ο κ. Μπέος υπογράμμισε: « Εχω υποχρέωση, ως Δήμαρχος της πόλης που εκλέγομαι χωρίς κομματική στήριξη, να σας πω και δημόσια ότι μας έχετε εκπλήξει πολύ ευχάριστα, λειτουργώντας χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και αποκλεισμούς.

Στη μέχρι σήμερα θητεία της Κυβέρνησής σας  είχαμε ως Δήμος, ως πόλη, μια πολύ σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Μια ικανοποιητική, παραγωγική συνεργασία σε θέματα που μας απασχολούν. Και ενδεικτικά αναφέρω το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το υπουργείο Υποδομών και τον κ. Κώστα Καραμανλή, Εσωτερικών και τον κ. Στέλιο Πέτσα, Ανάπτυξης και τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη, Δικαιοσύνης και τον κ. Κώστα Τσιάρα και Υγείας και τον κ. Θανάση Πλεύρη.

 Εχοντας μια αρνητική εμπειρία από το παρελθόν, οφείλω να το επισημάνω αυτό.

 Γιατί δυστυχώς μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο»

Και ο Δήμαρχος Βόλου συνέχισε: « Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Κατανοώ απολύτως τις δυσκολίες που υπάρχουν. Πανδημία, πόλεμος, διεθνής κρίση. Είναι αναπόφευκτος ο προσωρινός, έστω, αντίκτυπος και στη χώρα μας. Γι αυτό και τα αιτήματα μας είναι προσαρμοσμένα στην πραγματικότητα, διέπονται από την λογική.

 Την τελευταία τριετία προχώρησαν πολλά και μεγάλα έργα που επί σειρά ετών είχαν βαλτώσει.

 Η περιοχή μας βρισκόταν δυστυχώς σε στασιμότητα και υπανάπτυξη.

 Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, μετά και το βαρύ πρόγραμμα σας γι αυτό και τα αιτήματα που έχουμε θα τα υποβάλλουμε με γραπτά υπομνήματα στο γραφείο σας».

 Και κλείνοντας σημείωσε: « Σας καλωσορίζω και πάλι και ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο θετικό τρόπο η στήριξή σας στην πόλη μας τον Βόλο»

Τα αιτήματα της πόλης και ευρύτερα της περιοχής

Ο Δήμαρχος Βόλου παρέδωσε και ένα σύντομο σημείωμα με τα αιτήματα – προτάσεις που διεκδικούν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας:

Κύριε Πρωθυπουργέ

θέτουμε επιγραμματικά υπόψη σας μερικά από τα έργα και τις δράσεις την υλοποίηση των οποίων διεκδικούμε.

 Ακόμα κι αν δεν αφορούν τις, με τη στενή έννοια του όρου, αρμοδιότητές μας.

 Και αυτά είναι:

 · Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

· Η χερσαία ζώνη του λιμανιού, με την διεύρυνση των χώρων που παραχωρούνται στο Δήμο, εν όψει ιδιωτικοποίησής του.

· Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού.

· Η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

· Οι χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη

· Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας

· Η σύνδεση με τον Ε 65 και μέσω αυτού με την Δυτική Ελλάδα

 Και βεβαίως σε ό,τι αφορά τα θεσμικού χαρακτήρα θέματα που αφορούν συνολικά την αυτοδιοίκηση συντασσόμαστε με τις προτάσεις και της διεκδικήσεις της ΚΕΔΚΕ

 Για όλα αυτά θα υποβάλλουμε στο γραφείο σας αναλυτικό υπόμνημα προσδοκώντας στην ίδια σοβαρή και καλή αντιμετώπιση.

 Σας καλωσορίζω και πάλι στον Βόλο και εύχομαι δύναμη και επιτυχίες στο έργο σας».
Total
0
Shares