Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κύριο Αντώνη Μωυσίδη επισκέφτηκε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Βράντζα Παναγιώτα

Η συζήτηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, ευ’ όλης της ύλης. Η βουλευτής ζήτησε και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις πληρωμές, τη νέα ΚΑΠ αλλά και αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία του οργανισμού.

Για το μείζων θέμα των πληρωμών, ο πρόεδρος επιβεβαίωσε την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης την ερχόμενη Παρασκευή 4/12, σε ποσοστό 90% επί της βασικής ενίσχυσης (χωρίς το 30% που αφορά στο λεγόμενο πρασίνισμα).
Επίσης, διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης των προηγούμενων ετών αλλά και το πρώτο έτος των αγροπεριβαλλοντικών όπως βιολογική κτηνοτροφία, διατήρηση αυτόχθονων φυλών, ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού κλπ.

Ο πρόεδρος μίλησε για τις δυσλειτουργίες του συστήματος και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του η οποία όπως είπε, έχει ξεκινήσει.
Συμφώνησε δε με την άποψη της βουλευτού ότι ο αγρότης έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε τι στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις που τον αφορούν αλλά και να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του, όπως η δήλωση καλλιέργειας, χωρίς να καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά και εντός των προβλεπόμενων χρόνων.
Η μοναδική λύση προς την κατεύθυνση αυτή και για τους δύο, είναι η απ’ ευθείας on-line καταχώρηση της δήλωσης καλλιέργειας από τους αγρότες.

Από κάποιο σημείο της συζήτησης και μετά, συμμετείχε και υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου, όπου παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την εφαρμογή της ΚΑΠ όσο και για τα συστήματα ελέγχου του οργανισμού.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι ο οργανισμός μπορεί και πρέπει να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο τόσο για την πολιτεία αλλά κυρίως για τους αγρότες.




Total
0
Shares
Previous Article

Έντονη η κοινωνική δράση του Δήμου Καρδίτσας τον Νοέμβριο

Next Article

Πρόταση του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο