Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον ποταμό Λείψιμο σε μήκος 9 χιλιομέτρων καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

potamos Leipsimos 1

Τον ποταμό Λείψιμο σε μήκος 9 χιλιομέτρων καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη  βρίσκονται  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  εργασίες καθαρισμού του ποταμού Λείψιμου, σε μήκος 9 χιλιομέτρων,  στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών, δέντρων και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες προληπτικές  παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Μηχανήματα επιχειρούν:

-για τον καθαρισμό του ποταμού, σε μήκος  7 χιλιομέτρων περίπου, από την εκβολή του Λείψιμου στον Ιταλικό,  έως  την Τοπική Κοινότητα  Γοργοβιτών και

-για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών εντός της κοίτης του ποταμού, σε μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου,  έως την Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων.

Οι  καθαρισμοί  γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Καθαρισμοί ποταμών και συλλεκτήρων Π.Ε. Καρδίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης της,  στον Δήμο Παλαμά και στον Δήμο Καρδίτσας.

potamos Leipsimos




Total
0
Shares
Previous Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Σάββατο 14/5

Next Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, για την κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε, στην Αργιθέα

Related Posts