Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον ποταμό Καράμπαλη στην Καρδίτσα ενισχύει αντιπλημμυρικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον ποταμό Καράμπαλη στην Καρδίτσα ενισχύει αντιπλημμυρικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες καθαρισμού του ποταμού Καράμπαλη, στο τμήμα από την συμβολή του στο ρέμα Καλέντζη και ανάντη μέχρι τη γέφυρα της Ε.Ο. Καρδίτσας-Λάρισας, με δυνατότητα επέκτασης σε τμήματα ανάντη της γέφυρας αν η κατάσταση του ρέματος είναι βατή ως προς τις εργασίες καθαρισμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει ήπια επέμβαση στην κοίτη ήτοι εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική διόδευση του πλημμυρικού όγκου και την αντιμετώπιση προβλημάτων ροής που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

«Συνεχίζουμε με σχέδιο και προγραμματισμό τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε υδατορέματα της Π.Ε. Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες στην περιοχή της Καρδίτσας  χρηματοδοτούμε και έχουμε σε εξέλιξη   ένα μεγάλο έργο καθαρισμών και διευθετήσεων ποταμών και χειμάρρων, που θεραπεύουν πληγές και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες,  δημόσιες υποδομές και δίκτυα. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας προς όφελος των πολιτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεχίζονται τα rapid tests στη Θεσσαλία - Τα σημερινά αποτελέσματα Τετάρτη 10.08.22 - Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου - Καταγράφηκαν 286 θετικά κρούσματα covid19

Next Article
rapid_tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία αύριο Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022