Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον ποταμό Καλέντζη στην Καρδίτσα καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ergasies potamos kaletzis karditsa

Τον ποταμό Καλέντζη στην Καρδίτσα καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Καλέντζη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες σε μήκος περίπου 5 χλμ, στο τμήμα από την γέφυρα Μακρυχωρίου και ανάντη.

«Στην περιοχή της Καρδίτσας  χρηματοδοτούμε και έχουμε σε εξέλιξη   ένα μεγάλο έργο καθαρισμών και διευθετήσεων ποταμών και χειμάρρων, που θεραπεύουν πληγές και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες,  δημόσιες υποδομές και δίκτυα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχουμε εκπονήσει σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε ένα ακόμη έργο για τον καθαρισμό του ρέματος Καλέντζη της Καρδίτσας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο καθαρισμού περιλαμβάνει ήπια επέμβαση στην κοίτη, ήτοι εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική διόδευση του πλημμυρικού όγκου και την αντιμετώπιση προβλημάτων ροής που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.




Total
0
Shares
Previous Article
paliokarya erga 2

Τον οικισμό της Κάτω Παλαιοκαρυάς Πύλης προστατεύει με αντιπλημμυρικά έργα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Τα σημερινά αποτελέσματα των rapid test στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Σάββατο 8/1

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”