Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον Δήμαρχο ενός… ελληνικού Δήμου εκτός Ελλάδας υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου

Τον Δήμαρχο ενός… ελληνικού Δήμου εκτός Ελλάδας, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Αχιλλέας Ντέτσικας, Δήμαρχος Δρόπολης Αλβανίας, επισκέφθηκε τον κ. Παπαστεργίου, θέτοντας τις βάσεις για μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία.

Οι κάτοικοι του Δήμου (του πρώτου που συναντά όποιος περνά τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Κακαβιά), είναι σε ποσοστό σχεδόν 100% Ελληνες πολίτες. Πολλοί έχουν συγγενείς στα Τρίκαλα, έχουν δουλέψει στην περιοχή, έχουν σχέσεις εμπορικές. Η δε εξωστρέφεια και οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, οδήγησαν την ηγεσία του Δήμου Δρόπολης, στην επίσκεψη. Στόχος, όπως τόνισε ο κ. Ντέτσικας, η γνωριμία αρχικώς, αλλά κυρίως, η διερεύνηση πιθανοτήτων συνεργασίας. Ο Δήμος Δρόπολης, εξάλλου, αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα που ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορούσε να ως προς την επίλυσή τους, με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις δράσεις του. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο αδελφοποίησης, ενώ ο κ. Παπαστεργίου αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Ντέτσικα για επίσκεψή του στον Δημο της γειτονικής χώρας.

Παρόντες στη συνάντηση, επίσης, από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας και από την πλευρά του Δήμου Δρόπολης, ο γενικός γραμματέας κ. Αλέκος Παππάς και ο νομικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Παππάς.

Στη συνέχεια ο κ. Κωτούλας ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς για τις δράσεις του Δήμου (Ληθαίος με βαρκάδα και φωτισμός κεντρικής γέφυρας, Μύλος Ξωτικών, infopoint, μουσείο Τσιτσάνη, μύλος Ματσόπουλου κ.α.), με επιτόπιες επισκέψεις σε αυτές και σε μνημεία της πόλης.

dropoli1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμυ Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Σαν σήμερα, 30 χρόνια πριν, ο Κώστας Κατσόγιαννος, ο πρώτος «αετός» της Ελλάδας πέταξε για πάντα στους αιθέρες!

Next Article

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Δράσης Έξυπνης Εξειδίκευσης

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…
Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων - Δικαιολογητικά και αιτήσεις
Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων – Δικαιολογητικά και αιτήσεις

Νέα πρόσκληση σε μέλη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για το πρόγραμμα «Κάλυψη» απευθύνει ο Δήμος Τρικκαίων
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”