Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο επισκέφθηκε η Αμερικανίδα Πρόξενος

Ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής – Ο κ. Τσιάκος την κάλεσε να βοήθησε στο άνοιγμα αγορών στις ΗΠΑ για τα Ελληνικά προϊόντα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Rebecca A. Fong. Η κ. Fong ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής μας. Όπως τόνισε ο κ. Τσιάκος η Καρδίτσα αλλά και γενικότερα η Θεσσαλία στηρίζουν την ανάπτυξή τους κυρίως στον αγροτικό τομέα. Ακόμη επισήμανε πως σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες δίνει ο θεματικός τουρισμός καθώς στην Καρδίτσα υπάρχουν τρείς πανέμορφες λίμνες και ήδη έχει δημιουργηθεί μια σημαντική τουριστική υποδομή αλλά με περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Τέλος πρόσθεσε πως μερίδιο της τοπικής οικονομίας περιλαμβάνει  η μεταποίηση ιδιαίτερα των αγροτικών προϊόντων. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε στην κ. Fong ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών αυτή την περίοδο, δείχνουν την μεγάλη αγωνία για το μέλλον από την οποία διακατέχονται αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Η Θεσσαλία αλλά και μεγάλο μέρος της χώρας στηρίζεται στην αγροτική ανάπτυξη. Παράγει σημαντικά αγροτικά προϊόντα και αν ο αγροτικός τομέας στηριχθεί, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για να βγούμε από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Ο κ Τσιάκος ενημέρωσε την αμερικανίδα διπλωμάτη για μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή μας όπως είναι η ολοκλήρωση του Αχελώου και ο Ε- 65 καθώς και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Θεσσαλία που ήδη ως έργο προχωρά με τη συμβολή της Αιρετής Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης τέλος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αιρετή Περιφέρεια στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο της Καρδίτσας όσο και όλης της Θεσσαλίας και κάλεσε την κ. Πρόξενο να βοηθήσει στο άνοιγμα αγορών στις ΗΠΑ στα καλά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Από την πλευρά της η κ. Fong ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύθηκε για καλή συνεργασία μεταξύ των δύο μερών στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Tsiakos-Proksenos-HPA
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Εκλογές για νέο Δ.Σ. από το Γυμναστικό Σύλλογο Μουζακίου & Περιχώρων "Γ. Πασιαλής"

Επόμενο άρθρο

Παράδοση φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων