Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΤΟΕΒ Ταυρωπού: Ο Εκσυγχρονισμός συνεχίζεται!!!

Στην παραλαβή του νέου αμεταχείριστου εκσκαπτικού μηχανήματος (τσάπα) προέβη ο οργανισμός μετά την αγορά στην οποία προχώρησε μέσω του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού που διεξήχθη πριν από μερικούς μήνες. Το εκσκαπτικό μηχάνημα (το πρώτο αυτού του τύπου που εισάγεται στη χώρα μας) θα ανανεώσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό καθαρισμού και συντήρησης του αποστραγγιστικού δικτύου του οργανισμού (μήκους άνω των 800 χλμ). Σημειώνεται ότι σήμερα ο οργανισμός διαθέτει δύο εκσκαπτικά μηχανήματα (άνω των 40 ετών) που χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή αξιοπιστία, τη βραδύτητα στο παραγόμενο έργο και το υψηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησής τους.

Το μηχάνημα που παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Ταυρωπού από τους εκπροσώπους της επίσημης αντιπροσωπείας, παραγγέλθηκε και δομήθηκε με χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες του έργου του οργανισμού. Επιγραμματικά αναφέρεται ότι είναι λειτουργικού βάρους περίπου 20 τόνων, 175 ίππων, με αρθρωτή μπούμα, μέγιστου μήκους εκσκαφής 10μ και διαθέτει αυτόματο ταχυσύνδεσμο, σύστημα απόσβεσης ταλαντώσεων στην μπούμα, σύστημα δορυφορικής τηλεμετρίας, επιπλέον παράλληλο υδραυλικό σύστημα για προσαρμογή κεφαλής καταστροφέα και άλλων εξαρτημάτων κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί η αγορά του μηχανήματος, η οποία έγινε με ιδία δαπάνη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, πραγματοποιήθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των 85 αντιπροσώπων του οργανισμού. Ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Μαρκινός Αθανάσιος δήλωσε σχετικά: «Η ανανέωση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης η οποία δίνει καθημερινά αγώνα για να διαχειριστεί το κάθε ευρώ της εισφοράς των μελών μας παραγωγών με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό. Η αγορά ενός τέτοιου σύγχρονου μηχανήματος δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά επιτακτική ανάγκη αν αναλογιστούμε την υφιστάμενη κατάσταση και το μέγεθος του αποστραγγιστικού μας δικτύου καθώς και το υψηλό κόστος λειτουργίας του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που σήμερα διαθέτει ο οργανισμός. Με την επένδυση αυτή που αποτελεί κατάκτηση όλων μας θα μπορέσουμε να υπερδιπλασιάσουμε το παραγόμενο έργο και την ποιότητά του, θα μειώσουμε τις δαπάνες του κόστους λειτουργίας κατά το ήμισυ, θα βελτιώσουμε κατακόρυφα την αξιοπιστία και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων χειριστών με αποτέλεσμα η απόσβεση αυτής της δαπάνης να εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία.»

toeb tavrwpou 2

toeb tavrwpou 3




Total
0
Shares
Previous Article

Την Αργεντινή Καρδίτσας υποδέχεται η ΑΕ Μουζακίου

Next Article

Και ο Δήμος Πύλης στη Ρύθμιση Τηλεοπτικής Πρόσβασης στις Ορεινές Κοινότητες

Related Posts