Το τρένο δεν θα …σφυρίξει στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Αποκλεισμένη σιδηροδρομικά παραμένει η Δυτ. Θεσσαλία

Aποκλεισμένα σιδηροδρομικά παραμένουν τα Τρίκαλα καθώς  απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία μιας σειράς δρομολογίων από την Δευτέρα δεν περιλαμβάνει την Δυτική Θεσσαλία, η οποία συνεχίζει και την επόμενη εβδομάδα να μην έχει σιδηροδρομική σύνδεση.

Για το θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων ζητώντας την άμεση επανέναρξη των δρομολογίων.

Αναλυτικά:

«Με την λήξη των περιορισμών μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την επανέναρξη δρομολογίων στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, και στις γραμμές του Βόλου και της Φλώρινας.

Για την δική μας περιοχή όμως η κατάργηση δρομολογίων παραμένει δημιουργώντας προβλήματα στους ταξιδιώτες που θέλουν να μετακινηθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για την ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων.

Συνεχίζεται έτσι για άλλη μια φορά η συστηματική υποβάθμιση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας της περιοχής μας, που τελευταία είχε πλήξει σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν την συγκοινωνία με τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τον Βόλο.

Ζητούμε την άμεση επανέναρξη των δρομολογίων καθώς και την αναμόρφωση της συγκοινωνίας με την Θεσσαλονίκη ώστε να μπορούν οι επιβάτες να φθάνουν στην συμπρωτεύουσα νωρίς και όχι στις 13.00 το μεσημέρι, όπως γίνονταν τελευταία, με αποτέλεσμα να αχρηστευθεί εντελώς το δρομολόγιο.

Επίσης το πλέγμα κατ’ ελάχιστο πρέπει να εξασφαλίζει στοιχειώδη συγκοινωνία τόσο με τη Λάρισα όσο και με τον Βόλο.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο καλούνται γα άλλη μια φορά να αναλάβουν δράση.»

trikaladay.gr