Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το τραγούδι του καλλιτέχνη Σπύρου Νικολάου χρωματίζει την κοιλάδα του Αχελώου!

spiros nikolaou

Ο Σπύρος Νικολάου & οι Re Salto κατακτούν την 1η θέση με το τραγούδι «Αχελώος» στον διαγωνισμό ΤΟΡ 20 του ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΥ για τον μήνα Φεβρουάριο. Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμμετείχαν 50 διαγωνιζόμενοι και ανάμεσά τους πολλοί  γνωστοί καλλιτέχνες. Συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής-στην έναρξη  της- τον Ιούνιο  2019 στο Πετρωτό Αργιθέας και μιλά για την εμπειρία του με δέος.

Μετρά είκοσι και πλέον χρόνια στο χώρο της έντεχνης μουσικής. Ένας μελίρρυτος εραστής των μουσικών ακουσμάτων που δεν αγγίζονται από την επέλαση του αδυσώπητου χρόνου.Αντιθέτως έχουν την ιδιομορφία να εκλεπτύνονται  με την πάροδό του!

Λατρεύει τους μαγικούς ήχους που δέθηκαν με τέλειες ερμηνείες από τα ιερά τέρατα της Ελληνικής έντεχνης μουσικής-φόρος τιμής στον Χατζηδάκη, Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο-, μιλώντας συγχρόνως με βαθύ σεβασμό για τις σοβαρές προσπάθειες που γίνονται στο παρόντα χρόνο από καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ο Σωκράτης Μάλαμας και άλλοι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Το έντεχνο προώθησε την ποίηση, προσπαθούμε να  ταιριάξουμε ωραίες μουσικές μεταξύ τους»! Και το λέει αυτό με άπειρη γνώση και αγάπη για το αντικείμενο όντας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με βαριά ονόματα της έντεχνης μουσικής, ονόματα όπως του Δημήτρη Ζερβουδάκη που συμμετέχει και στον πρώτο του δίσκο του με τίτλο «Πώς βρεθήκαμε εδώ»;

Πέρυσι πήρε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ και το επανέλαβε και φέτος δηλώνοντας απερίφραστα την επιθυμία του να επανέρχεται κάθε χρόνο με περισσότερη λαχτάρα στον «Άγιο τούτο τόπο»και να ξεκουράζει το πνεύμα του στις άγριες, ανόθευτες ομορφιές της ορεινής Αργιθέας.

Οι  εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Αχελώο; Καταπληκτικές!

Τα τοξωτά γεφύρια περίτεχνα χτισμένα με μεράκι,δεμένα άρρηκτα με τις παραδόσεις και τους μύθους του ευλογημένου αυτού τόπου ….τον μάγεψαν,οι ορεινοί όγκοι πλημμυρισμένοι στο πράσινο τον καθήλωσαν, η ζεστασιά και η φιλοξενία των ανθρώπων τον συγκίνησαν. Γέροι, νέοι και παιδιά τον χειροκρότησαν, εντυπωσιάστηκε από την αθρόα προσέλευση των κατοίκων της περιοχής που άνοιξαν την αγκαλιά τους και τον δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα, χαρίζοντας στον ίδιο και τους υπόλοιπους μουσικούς που τον συνόδευαν  χαρά, γέλιο, κέφι και εκκωφαντικό χειροκρότημα.

Συνταξιδιώτες του σε αυτή την μουσική εμπειρία ήταν ο Γιάννης Νικολαϊδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), ο Ανδρέας Τσιουραντάνης (λαούτο), Βενιαμίν Γερνάς (κρουστά), Νεκτάριος Αποστολιώτης (πλήκτρα) και ο Ανδρέας Φούκας (κλαρίνο).

Η κουβέντα με το Σπύρo; Απλά…ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ.  Η φωνή του που έφτανε στα αφτιά μου μέσα από τα εξελιγμένα μονοπάτια της τεχνολογίας; ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ…ΜΕΤΑΛΛΟΥ!

Συνέθεσε και τραγούδησε ένα υπέροχο τραγούδι για τον Αχελώο και τα γεφύρια του το οποίο μιλά για την ιστορία και τα πάθη του θρυλικού ποταμού.

Σας αφήνω να απολαύσετε τον Σπύρο Νικολάου στο τραγούδι που ανέδειξε την κοιλάδα του Αχελώου με την προτροπή…. να αφήσετε τις λέξεις να χρωματίσουν τις …αισθήσεις!!

Ιωάννα Κρίκου




Total
0
Shares
Previous Article
eopyy

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για πολίτες -Πώς θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα

Next Article
mpakos khdeia slide

Έφυγε από τη ζωή ο Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Γεώργιος Μπάκος

Related Posts