Το… τερμάτισε στην κυριολεξία 37χρονος στη Λάρισα: «Έσπασε» το κοντέρ του αλκοολόμετρου

alokool Larisa methi

Το… τερμάτισε στην κυριολεξία 37χρονος στη Λάρισα: «Έσπασε» το κοντέρ του αλκοολόμετρου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους,  αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας όταν μετά από αλκοτέστ, διαπίστωσαν πως ένας 37χρονος Αθηναίος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ σε τέτοια ποσότητα που “τερμάτισε” στην κυριολεξία τη συσκευή μέτρησης, δείχνοντας ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισμό του που αντιστοιχούσε σε… τετραπλάσιο από αυτό που συνεπάγεται αυτόφωρη σύλληψη ή δεκαπλάσιο από αυτό της απλής βεβαίωσης προστίμου, σύμφωνα και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

O 37χρόνος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, αποδείχθηκε «γερό ποτήρι» καθώς φαινομενικά έδειχνε σε «καλή κατάσταση», αλλά «κατάφερε» να τερματίσει την ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης -σπάνια περίπτωση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τροχονόμων – που κατέγραψε ποσοστό 2,75 mg/lt όσο και η μέγιστη τεχνικά (έως 3 mg/lt) δυνατότητα της νέας ψηφιακής συσκευής να μετρήσει τη μέθη ενός οδηγού.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα του έχει αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης διάσταση που προκάλεσε τη “μήνιν” του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας που του επέβαλε χθες Δευτέρα, συνολική ποινή φυλάκισης 29 μήνες (με τριετή αναστολή), χρηματικό πρόστιμο, εκ νέου αφαίρεση του διπλώματος αλλά και των πινακίδων του Ι.Χ.

Ο 37χρονος ελέγχθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης προχθές το βράδυ στο 5ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατελήφθη να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να βρίσκεται υπό την επήρεια μέθης. Και στις δύο μετρήσεις με την ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης βρέθηκε ποσοστό 2,75 mg/lt, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Πηγή: onlarissa.gr
Total
1
Shares