Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το τελευταίο πιθανό ή απίθανο σενάριο για τον Ολυμπιακό

fener osfp11

Η κανονική περίοδος της Euroleague εκπνέει σε 4 αγωνιστικές (8 και 9/4 οι δυο τελευταίες ημέρες για το 34ο και τελευταίο φετινό ‘κεφάλαιο’ της regular season) και όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αρχίζουν τα σενάρια για το ποιες ομάδες θα προλάβουν να μπουν στην οκτάδα αλλά και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση για το πλεονέκτημα έδρας, εν όψει πλέι-οφ. Θα θέλαμε πολύ να γράφαμε για τις δυο ελληνικές ομάδες και το τελικό πλασάρισμά τους, αλλά κάτι τέτοιο έχουμε να το κάνουμε από τη σεζόν 2017-18, όταν ο Ολυμπιακός κατατάχθηκε 3ος και ο Παναθηναϊκός 4ος! Την επόμενη σεζόν, οι ‘πράσινοι’ ήταν στην 6η θέση και οι ‘ερυθρόλευκοι’, ενώ πέρσι η χρονιά σταμάτησε στην 28η αγωνιστική (ο Παναθηναϊκός 6ος, ο Ολυμπιακός 11ος).

Σενάριο πρόκρισης υφίσταται ακόμη, αλλά είναι πολύ ‘ασθενικό’ και αφορά τον Ολυμπιακό. Η τρίτη σερί νίκη έφερε τους ‘ερυθρόλευκους’ στο 14-16, οπότε με μια μεγάλη υπέρβαση, σε περίπτωση δηλαδή που κάνουν μέχρι το τέλος το απόλυτο 4/4 και φτάσουν στο 18-16, θέτουν υποψηφιότητα να μπουν την τελευταία στιγμή στους οκτώ των πλέι-οφ. Μόνο που, φυσικά, δεν είναι στο χέρι τους. Προκειμένου να προλάβουν, θα πρέπει η Ζενίτ να χάσει τα τρία από τα πέντε ματς που χρωστάει, η Μπασκόνια τρία (από τέσσερα) και η Ζαλγκίρις τουλάχιστον δύο.

Θυμίζουμε ότι τον Ολυμπιακό δεν τον ευνοούν ισοβαθμίες με Μπασκόνια και Ζαλγκίρις, από τις οποίες έχει χάσει δυο φορές, αντίθετα με τη Ζενίτ την οποία έχει νικήσει σε Αγία Πετρούπολη και (πρόσφατα στο) ΣΕΦ. Πόσο εύκολα είναι να συνδυαστούν όλα αυτά; Καθόλου. Οι Πειραιώτες έχουν να παίξουν, την ερχόμενη Παρασκευή με την Φενέρμπαχτσε, πηγαίνουν σε μια δύσκολη περιοδεία επί ισπανικού εδάφους για να αντιμετωπίσουν Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης και καταλήγουν στο ‘Ειρήνης και Φιλίας’ κόντρα στην ουραγό Χίμκι. Οι τρεις από τις τέσσερις αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης (Βαλένθια) ή κατάταξης (Φενέρ-Ρεάλ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μόνο ο αγώνας με την Χίμκι μπορεί να θεωρηθεί ‘σίγουρος’, αν και ο φετινός Ολυμπιακός έχει διαψεύσει όλες τις βεβαιότητες.

Και το ‘τέσσερα στα τέσσερα’, βέβαια, δεν φτάνει.




Total
0
Shares
Previous Article
tsitsipas1

Το ρεκόρ του Τσιτσιπά σε τελικούς

Next Article
PAOK vierinha

ΠΑΟΚ: Ψάχνει νίκη για επανεκκίνηση κόντρα στην ΑΕΚ

Related Posts