Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει δυναμικά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας

Υπεγράφη σήμερα 04/02/2016, στη Λάρισα, στο γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου «Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων» του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνο Πετρωτό, θα παρέχει αφιλοκερδώς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας την απαραίτητη τεχνογνωσία και τεχνική υποστήριξη για την ανάπτυξη των προϊόντων στέβιας στο εργοστάσιο του Συνεταιρισμού.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβιας, με έδρα το Φανάρι του Δήμου Μουζακίου, ιδρύθηκε την 28/12/2012 από επαγγελματίες αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στοχεύοντας την καλλιέργεια του φυτού της στέβιας, τη μεταποίηση αυτού για την παραγωγή γλυκοζιτών Στεβιώλης.

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει δυναμικά την καινοτόμο προσπάθεια του Συνεταιρισμού και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας, κ. Κουλοσούσας Γεώργιος, θεωρεί μεγάλη τιμή για το Συνεταιρισμό να συνεργαστεί με ένα Τριτοβάθμιο ίδρυμα εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του.

Τέλος, ο κ. Κουλοσούσας Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτη Γούλα και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Κωνσταντίνο Πετρωτό, για την εν λόγω συνεργασία.

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 04/02/2016




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση για τον Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα

Next Article

511 εκατ. ευρώ στοίχισε μέχρι τώρα στον ελληνικό λαό το υδροηλεκτρικό έργο στη Μεσοχώρα

Related Posts