Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το πρόβλημα των αμπελουργών – αμβυκούχων, στο Υπουργείο Οικονομικών

ambikouxoi asimina slide

– Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Ασημίνα Σκόνδρα

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας, έγινε χθες, μεταξύ του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινής Αραμπατζή,του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αμπελουργών- Αμβυκούχων.

Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν επίσης και οι Βουλευτές Ασημίνα Σκόνδρα, Σάββας Αναστασιάδης και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί- αμβυκούχοι σε σχέση με την απόσταξη.

Η Βουλευτής του Νομού μας, σε δήλωσή της αναφέρει: «Σε κλίμα συνένωσης και συνεννόησης έγινε η συζήτηση μεταξύ των αρμοδίων υπουργών και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, οι οποίοι έθεσαν αναλυτικά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, σχετικά με τους κανονισμούς που επικρατούν και ενώ ο χρόνος για την απόσταξη πιέζει, αδυνατούν επί της ουσίας να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια απόσταξης.

Με το πέρας της συζήτησης, οι αρμόδιοι Υπουργοί δεσμεύτηκαν να εργαστούν εντατικά, ώστε να βρεθούν και να εφαρμοστούν οι απαραίτητες λύσεις και να πάρει «ανάσα» ο κλάδος.

Η προσήλωση στα εκάστοτε προβλήματα των συμπολιτών μου, ήταν η αιτία της παρουσία μου στην εν λόγω συνάντηση, που συνηγορούσε ακριβώς στην εξεύρεση λύσης, γνωρίζοντας την αγωνία των αμπελουργών- αμβυκούχων του Νομού μου, οι οποίοι απαρτίζουν ένα δυναμικό κλάδο και συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου μας.

Θα παρακολουθώ στενά την εξέλιξη και είμαι βέβαιη ότι άμεσα θα έχουμε θετικά , απτά αποτελέσματα».




Total
0
Shares
Previous Article
sxoleio Argithea

ΑΡΓΙΘΕΑ: Κλειστά σχολεία

Next Article
papastergiou geoponoi Trikala

Κοινές δράσεις  Δ. Τρικκαίων – Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων

Related Posts