Το προσφυγικό με μια άλλη ματιά

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (Σ.Ε.Κ Παράρτημα Ν. Λάρισας), το Ίδρυμα Συνέλευση των Πολιτών της μεσογείου, οι Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Επιστημών καθώς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, διοργανώνουν εκδήλωση, με ομιλητή το Γάλλο Διδάκτορα Πολιτικών επιστημών και Διεθνών σχέσεων, ειδικό σε μεσογειακά θέματα Sébastien Boussois, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από τη Μεσόγειο λίκνο πολιτισμών στους υγρούς τάφους: η κατάρρευση των Ευρωμεσογειακών σχέσεων μέσω του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ώρα 20.00 στο ΟΥΗΛ, θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος  «Πόλη που μαθαίνει».

O Sébastien Boussois είναι ένας νέος, επιστήμονας, συνεργάτης του Ελεύθερου πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, έχει διατελέσει σύμβουλος διάφορων ερευνητικών κέντρων και διεθνών ινστιτούτων με σημαντικό συγγραφικό έργο για το Ισραήλο- Παλαιστινιακό ζήτημα και την «Αραβική Άνοιξη», έχει διδάξει τρία χρόνια διεθνείς σχέσεις στο Business School στη Γαλλία και εργάζεται πάνω στις Ευρωμεσογειακές σχέσεις εδώ και πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες. Τα έργο του «Ξύπνα Όμηρε ξετρελάθηκαν όλοι τους, το ναυάγιο των Ευρωμεσογειακών σχέσεων» αποτυπώνει τον οδυνηρό απολογισμό της μεσογειακής του εμπειρίας από την εποχή της «Αραβικής Άνοιξης». Τα τελευταία χρόνια κινείται, συστηματικά, στο πλαίσιο των μελετών του, στον μεσογειακό χώρο και κυρίως σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία.

Είσοδος ελεύθερη.

Εκ μέρους των οργανωτών
Total
0
Shares
Previous Article

Το 6ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Ethnofest στον Βόλο

Next Article

Λάρισα: Τρέχουν οι διαδικασίες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας


Total
0
Share