Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το “Παράπονο” από τον Γιώργο Σακελλαρίου

sakelarariou parapono Kostoulas
 Ο Γιώργος Σακελλαρίου ερμηνεύει μοναδικά το εξαιρετικό κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη “Παράπονο” που είχε ερμηνευθεί από τον Στέλιο Καζαντζίδη για τον δίσκο “Πολιτεία”* το 1961.

 Ο Γιώργος Σακελλαρίου γεννήθηκε το 1960 στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Μετά το πέρας των σπουδών του στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, συμμετείχε ως μέλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας από το 1983 μέχρι το 1985, μέχρι την οριστική διάλυση της κομπανίας με τελευταίο δίσκο με τίτλο “Στη μέση της κομπανίας” όπου ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το γνωστό τραγούδι  με τον τίτλο “Με τελείωσες”. Στη συνέχεια συνεργάστηκε σε μουσικές σκηνές  και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, Αγάθωνα Ιακωβίδη, Μπάμπη Τσέρτο, τους σολίστες Κώστα Παπαδόπουλο, Γιάννη Μωραΐτη και άλλους. Με την επιστροφή του στη γενέτειρά του το 1994, ίδρυσε τα θρυλικά “Μπαγλαμαδάκια” που για 20 χρόνια πρωτοστάτησαν στα μουσικά δρώμενα της Καρδίτσας και όχι μόνο. Σήμερα συνεχίζει εμφανίσεις σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές.

*Πολιτεία είναι ο τίτλος 2 δίσκων του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη οι οποίοι εκδόθηκαν ο 1ος στις 24 Απριλίου του 1961 και ο 2ος στις 2 Οκτωβρίου του 1964. Τα τραγούδια του 1ου ερμηνεύονται απ’ το Γρηγόρη Μπιθικώτση και το δίδυμο Στέλιου Καζαντζίδη & Μαρινέλλας ενώ εκείνα του 2ου τα ερμηνεύει όλα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πλην ενός το οποίο ερμηνεύεται από Χορωδία ενώ σε κάποια τραγούδια συμμετέχουν ο Αντώνης Κλειδωνιάρης, ο Μιχάλης Ιωαννίδης και η Μαρία Φαραντούρη.  




Total
0
Shares
Previous Article
rapid test covid 19 2

Το πρόγραμμα των  Drive Through Rapid Tests στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα 4-1-2021

Next Article
drive through rapid Mouzaki

Δήμος Μουζακίου: Δωρεάν rapid tests την Παρασκευή 08/01 στη Δημοτική Αγορά του Μουζακίου