Το ορεινό Δίκτυο Δήμων Πινδος αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει για ΜΠΕ φράγματος κοιλάδας Αχελώου (λεγόμενο Αυλακίου)

Share

Το ορεινό Δίκτυο Δήμων Πινδος αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει για ΜΠΕ φράγματος κοιλάδας Αχελώου (λεγόμενο Αυλακίου)

Η αυτοαποκαλούμενη « Πρωτοβουλία για ανάδειξη – διάσωση Κοιλάδας Αχελωου» – αγνώστων λοιπών στοιχείων – συνεχίζει ανεπιτυχώς την επίθεση εναντίον των Αιρετών της ορεινής Αργιθέας και ιδιαίτερα κατά του Δημάρχου Ανδρέα Β Στεργιου , ο οποιος προεδρεύει και του Ορεινού Δικτύου Πινδος ( Δήμοι κ Αναπτυξιακες Εταιρίες) –
ίδρυση : 21-10-2016

• Χάριν εντυπώσεων καλεί τον πρόεδρο του Δικτύου να δημοσιοποιήσει , να λάβει θέση επι του Αειφορικού έργου – φραγμα κ Υδροηλεκτρικό Αυλακιου 83mw/ ύψος 90μ-και της ΜΠΕ που κρίθηκε θετικά από το αρμόδιο ΠΣ Θεσσαλίας -το επισης τοπικά αρμόδιο ΔΣ Αργιθέας με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κοινοτικών οργάνων δημ ενότητας Αχελωου Αργιθέας Θεσσαλίας .
^Θετική απόφαση και από το Υπουργείο Αγροτ Ανάπτυξης.
*Άρνηση και αντίδραση υπάρχει από την πλευρά ΟΤΑ Άρτας και φορείς.
^Το ΔΣ Αμφιλοχίας άλλα αποφάσισε και άλλα λέγονται , παρότι ειναι τοπικά αναρμόδιο αφού δεν επηρεάζεται κατ ουδένα τρόπο από το υπόψη φραγμα ΑΠΕ .

• Σεβαστές όλες οι θέσεις κ απόψεις , όμως στην Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες και θεσμοί :

1. Στο μνημόνιο Συνεργασίας Δήμων για επανεργοποίηση ορεινής ζώνης Πινδου του 2016 δεν προβλέπεται αρμοδιότητα κρίσης ή γνωμοδοτήσεων επι ΜΠΕ έργων .
Ας διαβαστεί με προσοχή .

2. Το Δίκτυο Πινδος δεν είναι … ανώτερος θεσμός ΤΑ ούτε δευτεροβάθμιο αυτοδιοικητικό όργανο . Είναι ένα συντονιστικό όργανο Δημάρχων και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία – δεν νοείται πλειοψηφία σε Συντονιστικά Όργανα .

3. Η λειτουργία του ΔΣ Του Δικτύου διέπεται από τον Κανονισμό του και είναι εξωθεσμική κάθε κριτική από εθελοντικές κινήσεις ή πρωτοβουλίες που θέλουν να εκμαιεύσουν – Ντε και καλά -ανακοινώσεις επι θεμάτων που το ΔΣ Πινδος έχει αναρμοδιότητα βάσει πολιτικών κανόνων, νόμων κ
Δεοντολογίας .
4. Ο Πρόεδρος κ Δήμαρχος Αργιθέας ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και εκπροσωπεί όλους τους Αργιθεατες. Απαιτουν οι δημότες μας να δείχνεται σεβασμός προς το πρόσωπο, από κάθε διαμαρτυρόμενο που έχει αντίθετη άποψη για τοπικό θέμα . ^Οποιος υποτιμά ή θίγει το πρόσωπο του Δημάρχου Αργιθέας , προσβάλλει ευθέως την Ορεινή Πατρίδα , τους Αργιθεατες συνολικά!
Ας το ξεκαθαρίσουμε δια παντός …

5. Είναι αδιανόητο κ προκλητικό να δεχτούμε να έχουν καθοριστική άποψη για Αειφορικο Αναπτυξιακό Μεγάλο έργο στην εδαφική περιφέρεια Αργιθέας κ Θεσσαλίας πχ οι αιρετοί Καλαμπάκας ή Τζουμέρκων με αυτονόητο σεβασμό στους συγκεκριμένους ΟΤΑ κ Αιρετούς τους.

• Ψυχραιμία κκ της «Πρωτοβουλίας» .. το καλάμι βλάπτει .. ρεαλισμό και καταλλαγή συνιστούμε ταπεινά …

• Δεν πτοούνται οι Αργιθεατες – Θεσσαλοί από μακροσκελείς άνευ ουσίας τοποθετήσεις ..,ξένες στα ήθη και στις ανάγκες της πιεστικής συγκυρίας !

Δημήτρης Παπακωστας

Δείτε επίσης