Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Νοσοκομείο πάντα θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητ

Kostas Gavogiannis 22

Το Νοσοκομείο πάντα θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Μαίρη Κουτσιούμπα. Η συνάντηση δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά φρόντισα να γίνει μια διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ολόκληρου του νομού. Εξάλλου δεν συνηθίζω να πραγματοποιώ συναντήσεις για το θεαθήναι και να αναφέρω γενικά κι αόριστα αυτά που ακούτε χρόνια τώρα και αποτυπώνονται στην ακόλουθη φράση: “Ήταν μια γόνιμη συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα”.

Στη Διοικήτρια έθεσα όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της και προς τιμήν της μου εξήγησε, τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, τις ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που υπάρχουν.

Η κ. Κουτσιούμπα, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Νοσοκομείου, λέγοντας ότι συμβαίνει το αντίθετο, ότι δηλαδή γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμισή του σε όλα τα επίπεδα, τόσο δηλαδή στις κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και στον εξοπλισμό του και στην ενίσχυσή του με έμψυχο υλικό.

Η συζήτηση διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και τα όσα ειπώθηκαν απ την πλευρά της Διοικήτριας συνοψίζονται επιγραμματικά στα ακόλουθα:

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας τα τελευταία τρία χρόνια, από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, προχώρησε στην διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 και υπέγραψε συμβάσεις για την Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού – Ξενοδοχειακού εξοπλισμού – ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και την προμήθεια αναλωσίμων υλικών ΜΑΠ για την αντιμετώπιση του Covid-19 συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 1.529.350,00 ευρώ.

Επίσης, μου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γ.Ν. Καρδίτσας και του ΚΕΦΙΑΠ συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 5.414.850,00 ευρώ.

Σχετικά με την πυρασφάλεια του Νοσοκομείου, η όλη διαδικασία βρίσκεται στην φάση της εκπόνησης μελέτης υπό την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά την ενίσχυσή του, ήδη έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις ειδικευμένων γιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. διαφόρων ειδικοτήτων.

Στην όλη αυτή προσπάθεια αναβάθμισης είναι σημαντική η βοήθεια της 5η ΥΠΕ, που σύμφωνα με την κ. Κουτσιούμπα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο το νοσοκομείο της Καρδίτσας εστιάζοντας στην επάνδρωσή του από γιατρούς και προσωπικό.

Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να γίνουν μεγάλες και ριζικές αλλαγές στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Αυτά αποκόμισα από τη συνάντησή μου με την κ. Κουτσιούμπα, την οποία διαβεβαίωσα πως θα είμαι ένθερμος υποστηρικτής κάθε προσπάθειας αναβάθμισης, εξηγώντας ταυτόχρονα πως όχι μόνο προσωπικά, αλλά ολόκληρος ο νομός θα είναι απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο σχέδιο.

Γι’ αυτό το λόγο θα παρακολουθώ διαρκώς τα τεκταινόμενα και φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με την κ. Διοικήτρια γιατί το θέμα του Νοσοκομείου είναι καίριο για ολόκληρο το νομό μας και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε, όχι μόνο για να αποτρέψουμε κάποια αρνητική εξέλιξη, αλλά να βοηθήσουμε να είναι σε θέση να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλους όσους χρειάζονται φροντίδα.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας: Η μεταφυσική και η επιστημονική φιλοσοφία του Στήβεν Χόκινγκ (1942-2018) - Φιλοσοφική και θεατρική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 - Η Ιστορία του Φαναρίου Καρδίτσας και του Κάστρου του (1500 π.Χ. ως σήμερα) - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 - 17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας - Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Next Article
Επίσκεψη του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα στην Μεσοχώρα

Επίσκεψη του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα στην Μεσοχώρα