Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά «όπλο» στα χέρια των εργαζόμενων

Από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 αποτελούν νόμο του Κράτους οι διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και την καταπολέμηση της απλήρωτης, της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.

Με την ψήφιση τους:

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ρύθμιση για τη βλαπτική μεταβολή: ότι δηλαδή ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει τη μη καταβολή δεδουλευμένων ως απόλυση, οπότε και θα μπορεί να λαμβάνει αμέσως επίδομα ανεργίας.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ρύθμιση για την έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος του εργοδότη για οφειλόμενους μισθούς προς τους εργαζόμενους.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ρύθμιση για τη δραστική μείωση του κόστους της δίκης για τους εργαζόμενους που διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ρύθμιση για τη σύντομη εκδίκαση των κρισιμότερων περιπτώσεων εργατικών διαφορών.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ρύθμιση για τον αποκλεισμό από το δημόσιο χρήμα των εργοδοτών που παραβιάζουν συστηματικά την εργατική νομοθεσία.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η ηλεκτρονική αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης εργαζόμενου, μόνο εφόσον ο ίδιος έχει συνυπογράψει ή ενημερωθεί με εξώδικο.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί η υποχρεωτική, εκ των προτέρων, ηλεκτρονική δήλωση των υπερωριών.

– Νόμο του Κράτους αποτελεί ένα σύνολο ακόμη από θετικές για τους εργαζόμενους διατάξεις, οι οποίες περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο.

Από την ημέρα της ψήφισης του νόμου η αντιπολίτευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να αποδομήσει, δηλαδή, τις θετικές για τους εργαζόμενους διατάξεις του καθώς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Η υποκρισία της αποκαλύπτεται ολοφάνερα και από το γεγονός ότι πλήθος διατάξεων ψηφίστηκαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Αντωνίου Ηλίας- συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article

Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο Ευθύμιος Πολύζος

Next Article

Τοποθέτηση Παναγιώτας Βράντζα για τα εργασιακά

Related Posts