Το νομικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση με κάθε τρόπο

Agrogianni Maria ypopsifia dimarxos Karditsas

Το νομικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

– Πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση με κάθε τρόπο

Γράφει η Μαρία Αγρογιάννη

Υποψήφια Δήμαρχος Καρδίτσας


Στις υποχρεώσεις των Δήμων είναι η  Ίδρυση και Λειτουργία Δημοτικού Καταφυγίου για αδέσποτα ζώα συντροφιάς  σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ A 169 – 18.09.2021) Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ».  Κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους.

Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό (1 κτηνίατρος ανά 50 ζώα), την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και π.δ. 463/1978.

Δεν δημοσιοποίησα τα παραπάνω προβλεπόμενα από το νόμο για να κρίνουμε το κατά πόσον απαιτείται βελτίωση και προσαρμογή  τους στα νέα δεδομένα. Αυτά είναι ζητήματα που θα τα δούμε αργότερα και με διαφορετικές δυνατότητες πίεσης και παρέμβασης, , όταν και αν θεωρήσετε ότι είμαι ικανή να σας εκπροσωπώ ως Δήμαρχος στις διαβουλεύσεις και στα κέντρα απόφασης. Η παράθεση του νομικού πλαισίου αποσκοπεί στην υπενθύμιση προς όλους πως οφείλουμε σύντομα να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση του θέματος με τα αδέσποτα ζώα. Την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ έχει η Δημοτική Αρχή, που -μακάρι να κάνω λάθος-δείχνει μάλλον να ασχολείται λιγότερο και από το λίγο ενδιαφέρον που έδειχνε. Αν είναι σωστή η διαπίστωσή μου θα κριθεί από τους πολίτες του Δήμου. Σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση με τους διοικούντες. Μπορεί να προκύψει, αλλά πρώτα υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας: Η ενημέρωση.  Γι’ αυτό πολύ σύντομα θα επισκεφτώ τον κ. Τσιάκο και κατόπιν θα συσκεφτώ με τους συνεργάτες μου για  καθορίσω τη στάση μου και τις ενέργειες μου.

ΥΓ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ- ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΕΣ:

Είναι το πρώτο μου άρθρο μετά την ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ .

Είναι ταυτόχρονα η υπόσχεση μου ότι θα ασκήσω αντιπολίτευση γόνιμη. Οι εποχές του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ και του   ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ δεν αρμόζουν στη νέα νοοτροπία, στον πολιτικό πολιτισμό, και κυρίως δεν βοηθούν τον ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ.

ΜΑΡΙΑ ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Total
3
Shares
Previous Article
Ο Θωμάς Κώττας τελευταία προσθήκη στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Ο Θωμάς Κώττας τελευταία προσθήκη στον Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ !!!

Next Article
Hlias Giannakopoulos 22

Ο κυβερνήτης κεραυνός


Total
3
Share