Δημήτρης Παπακωστας: Το νέο Υδροηλεκτρικό κοιλάδας Αχελωου: Αειφορικός «απινιδωτής» που θα δώσει ζωή και ανάπτυξη στην πιο φτωχή περιοχή της ευρωζώνης!

Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακωστας: Το νέο Υδροηλεκτρικό κοιλάδας Αχελωου: Αειφορικός «απινιδωτής» που θα δώσει ζωή και ανάπτυξη στην πιο φτωχή περιοχή της ευρωζώνης!

Ο κύβος ερρίφθη ! Το ΠΣ Θεσσαλίας με την ιστορική καινοτόμα απόφαση του στις 13-5-22 υπερψήφισε την Μελέτη ΠΕ του υπόψη μεγάλοι έργου ΑΠΕ στην κοιλάδα Αχελωου ποταμού στη θέση Αρδανοβο Καταφυλλιου Δήμου Αργιθέας .

^ Με τεκμηριωμένα βάσιμα επιχειρήματα ,σε αντίθεση με εμμονικές εκδηλώσεις φορέων του νομού Άρτας ( αρνητική απόφαση ΔΣ Γ Καραϊσκάκη – τετραφυλλιας και του … άσχετου τοπικά ΔΣ Αμφιλοχίας !!!).
^ Ξεκινά με καλούς οιωνούς η μεγαλύτερη επένδυση / άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ/ στην πιο ερημούμενη -φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας και Ευρωζώνης .
^ Μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα οικονομικά δημογραφικά οικολογικά δεδομένα , η οικονομική Γεωγραφία της πιο όμορφης κοιλάδας , με την μετατροπή του ποτάμιου σε λημναίο ανθρωπογενές σύστημα ! – όπως εχουμε τονίσει σε άλλο άρθρο μας.

~Όπως έγινε στο φραγμα Πουρναριου Αράχθου Άρτας , στη Μεσοχώρα Τρικάλων , στον Αλιάκμονα Κοζάνης , στα πολλά φράγματα επι του τού Αχελωου στην Αιτωλία από 1958 και Μέγδοβα στη λίμνη Πλαστηρα .

~ Η επένδυση του ομίλου Τερνα ΑΕ – που κίνησε ,« ξεκόλλησε» ,το σχέδιο της ΔΕΗ ( 1964) ,τροποποιώντας επι τα βελτίω , μπορεί να παρομοιαστεί με έναν «τεχνολογικό απινιδωτή» που θα εμφυσήσει ζωή , θα χαρίσει ενέργεια σε μια βαλτωμένη τοπική οικονομία ( ΑΕΠ κατά κεφαλήν :350€ μηνιαία – ΟΓΑ ) και υπό δημογραφική συρρίκνωση οικισμούς-κοινότητες.

• Απορούμε με τα επιχειρήματα των γειτόνων της Άρτας : Γράφουν:εχουμε το ‘προνόμιο ‘της .., καθυστέρησης – δηλ να μείνουμε … αμόλυντοι από την πρόοδο , φτωχοί και απομονωμένοι όπως οι φυλές στον Αμαζόνιο —-ότι πνίγονται οι …τροχαλίες (περαταριές) δηλ τα σκουριασμένα από την αχρησία συρμάτινα καλώδια – που κάλλιστα μπορούν να μετακινηθούν και να μην χαθούν πιο χαμηλά προς Γέφυρα Αυλακιου / Καταφυλλιου

^ Δεν μας λένε : για το φραγμα Συκιάς γιατί ήταν θετικοί ;

^ Πόσες αποζημιώσεις έχουν λάβει οι φίλοι των Πηγών Τετραφυλλιας από Ελληνικό Δημόσιο ;

^ Έχασαν ή κέρδισαν από την υπό ολοκλήρωση επένδυση της ΔΕΗ ;

* Οι της μακρινής Αμφιλοχίας από που ορμώνται και έχουν άποψη για τμήματα που ανήκουν στη Θεσσαλία και Ήπειρο – Αρτα ;

~ Μας ρώτησαν εμάς όταν είπαν : Ναι στα Αιολικά όρους Γαγροβος ή στο μεγάλο έργο αντλησιοταμιευσης στην περιοχή τους ;;;

• Από πότε η ενεργειακή πολιτική , η αντί/ κλιματική , η εθνική ανάπτυξη γίνεται « αρμοδιότητα» ΟΤΑ που δεν έχουν την στελέχωση και υποδομή να αξιολογήσουν καινοτόμα έργα ;

•• Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χάραξε έναν δρόμο ελπιδοφόρο που η Κυβέρνηση και τα κόμματα οφείλουν να στηρίξουν .

• Το ΔΣ Αργιθέας να αδράξει την μοναδική ευκαιρία , να τολμήσει και να διεκδικήσει διαπαραταξιακά και με διαφάνεια ανταποδοτικά έργα στα χωριά κοιλάδας Αχελωου ως πρώτα βήματα αμοιβαίας συνεργασίας και ωφέλειας με τον όμιλο Τερνα ΑΕ , όπως και με τη ΔΕΗ για Συκιά .

• Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια !

Δημήτρης Παπακωστας

15-5-22Total
0
Shares
Previous Article

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ‘’Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,,: Έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος ευεργέτης του χωριού μας, ο Δημήτριος Κ. Πάνος

Next Article
Gavogiannis Kostas Karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Απαξιώνονται τα Δημοτικά ΔιαμερίσματαTotal
0
Share