Το Μουσικό Σχολείο στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ

.

Η συμβολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ για τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα

 Ήταν μία ακόμη καλλιτεχνική εκδήλωση με έντονο ανθρωπιστικό χαρακτήρα, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείψει το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Ο λόγος για το μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Β/θμια εκπαίδευση Καρδίτσας. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου και είχε μεγάλη συμμετοχή μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της β/θμιας Καρδίτσας.

Οι μαθήτριες της γ’ τάξης γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Παπαλίτσα Νεφέλη, Ρίτσιου Ελισάβετ, Σταυρακίδου Έλλη, Τσίπρα Γλυκερία, Χατζή Ραφαηλία με την καθηγήτριά τους Καλογήρου Μαρία, μαθηματικό, απήγγειλαν το ποίημα «Home» της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ με μουσική υπόκρουση ενώ συγχρόνως παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με την εμψύχωση της θεατροπαιδαγωγού Αντονέλλας Χήρα.

Η στόχευση όπως καταδεικνύει και ο τίτλος του προγράμματος, ήταν η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα διαφορετικότητας και της αποδοχής της, πολιτισμικών διαφορών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, δεν γνωρίζει σύνορα με αποτέλεσμα ο καθένας άνθρωπος, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να είναι ένα υποψήφιο θύμα οποιασδήποτε μορφής βίας.

Και οι μαθητές, ως αυριανοί πολίτες του κόσμου είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για να μεταφέρουν με τα λόγια και τις πράξεις τους την επιθυμία και τη θέλησή τους για έναν κόσμο ειρηνικό και λιγότερο βίαιο.Total
0
Shares