Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μια ξεχωριστή παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας την περασμένη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Ζωής Τσόκανου και σε αφήγηση του γνωστού ηθοποιού Φάνη Μουρατίδη, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει για τα παιδιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ερμήνευσε «Το καρναβάλι των ζώων» και τον «Μακάβριο χορό» του Σεν Σανς, καθώς και τον «Μαθητευόμενο μάγο» του Πωλ Ντυκά.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο το Μέγαρο Μουσικής, παρακινώντας τους μαθητές του να παρακολουθήσουν  συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν μοναδικές μουσικές εμπειρίες.

Στη συνέχεια η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και το Πολεμικό Μουσείο, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και μοναδικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σχετικές με την μακραίωνη ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.

Την αποστολή του Μουσικού Σχολείου συνόδευαν οι καθηγήτριες: Τσιοπούλου Δήμητρα, Καραγιάννη Όλγα, Παϊση Αννέτα, Καραμήτρου Φανή, Κιτσόπουλος Χρήστος  και Αθανασίου Ζωή.


Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση της ΝΟΔΕ Καρδίτσας με το Επιμελητήριο

Next Article

Συνέντευξη Τύπου Τρίκαλα BC Aries – Ρέθυμνο Cretan Kings

Total
0
Share