Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

Αξιόλογη η παρουσία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο 8ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2018.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Τσιτσάνη, στην πόλη των Τρικάλων, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που ανέπτυξαν στο σχολείο τους. Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία. Την εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση πλαισίωσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γονείς, εκπαιδευτικοί και επισκέπτες.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, να ενημερώσουν και να διαδώσουν τις μαθητικές τους δημιουργίες μέσα από σχέδια εργασίας και επίλυσης προβλημάτων, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Το Μαθητικό Φεστιβάλ το οποίο δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύτηκε κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη Συλλόγων και Ενώσεων Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ εκπληκτική υπήρξε η τηλεδιάσκεψη των συμμετεχόντων σχολείων από όλη την Ελλάδα, με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές: Αραμπατζής Γιώργος, Αργύρη Δέσποινα, Βασιλοπούλου Ασπασία, Γραββάνης Χρίστος, Δεληγιάννη Βασιλική, Ενωτιάδη Κωνσταντίνα, Καλογεράκη Χριστίνα, Κατσαρά Ζωή, Κατσίκης Αθανάσιος, Μπαλτά Δήμητρα, Μπαρτζιώκας Κωνσταντίνος και Ντερέκα Ραφαέλα, παρουσίασαν  τα ψηφιακά έργα: «Ηλεκτρονικό μαθηματικό περιοδικό με την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου school Press» και «Διαδραστική Ψηφιακή Αφίσα για την εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών με το  εκπαιδευτικό εργαλείο Glogster EDU» και έλαβαν εξαιρετικά χειροκροτήματα από τους θεατές και θερμά συγχαρητήρια από τους εμψυχωτές και συνοδούς καθηγητές τους Μαρία Καλογήρου και Γιώργο Ντερέκα.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας

Next Article

Συγχαρητήρια Γ. Κωτσού σε ΑΣΚαρδίτσας και ΣΠΑΚαρδίτσας

Related Posts