Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στην Παυσιλυπούπολη

 

Αισθητή έκανε την παρουσία του και φέτος το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου στο χώρο του Παυσίλυπου με το πρώτο μέρος του πλούσιου χριστουγεννιάτικου προγράμματος, στα πλαίσια εκδηλώσεων της  «Παυσιλυπούπολης», που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με το ορχηστρικό σύνολο με ερμηνείες από Μ. Θεοδωράκη κι άλλες ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες επιλογές που για όλους αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις. Ακολούθησε τη Χορωδία Ομοίων Φωνών δίνοντας σάρκα και οστά στο «Όνειρο των χριστουγέννων» μέσα από μια ιστορία αγάπης που ξεπηδούσε κυριολεκτικά μέσα από τα τραγούδια. Η καντάτα για παιδική χορωδία με σόλο φωνές και πιάνο σε μουσική της Κατερίνας Τσίτσα, περιέβαλε μουσικά το «Ένα κορίτσι μόνο», τα «Δώρα» και την «Πρόσκληση», ενώ το «Βοοgie της γαλοπούλας» ξύπνησε αισθήματα συγκίνησης. Ο «Κύριος μάγος» συνοδευόμενος από χορευτικό νούμερο παρέσυρε το κοινό σε πηγαίους ξεσηκωτικούς  ρυθμούς. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του Συνόλου Εικαστικών με υπεύθυνη την κ. Ντζιαβού Κωνσταντίνα που με τον εντυπωσιακό στολισμό ταξίδεψε το κοινό σε τόπους μαγικούς παραμυθένιους με αγγέλους και νεράιδες, σε ονειρόφωτους κόσμους ουράνιους και μαγευτικούς.

Η ορχήστρα Ομοίων φωνών με υπεύθυνους τους: κ. Μιχάλη Ζαχαρτζή και την κ. Μαρίζα Αργυρίου, το ορχηστρικό σύνολο με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Αντωνίου Ιωάννα και τον κ. Σδρόλια Αλέξανδρο, και με κύριους πρωταγωνιστές της βραδιάς, φυσικά τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το πνεύμα των ημερών, ενώ το κατάμεστο ακροατήριο αφέθηκε στη συγκινησιακή ατμόσφαιρα που αναποδογύρισε τα συναισθήματά τους δημιουργώντας «άμπωτες και πλημμυρίδες».

mousikokarditsaspafsilipoupoli 2




Total
0
Shares
Previous Article

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article

Από το στόμα στο χαρτί - Δέκα τσιγγάνικα παραμύθια

Related Posts