Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το μείζον εθνικό ζήτημα του δημογραφικού, επαναφέρουν 29 βουλευτές της Ν.Δ.

Το μείζον εθνικό ζήτημα του δημογραφικού, επαναφέρουν με σχετική επίκαιρη επερώτηση 29 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, τονίζεται, πως παρόλο που συναρτάται με την υπογεννητικότητα, την οικονομία, την εθνική ασφάλεια αλλά και με ένα πλήθος άλλων κοινωνικών παραμέτρων, το δημογραφικό έχει ξεχαστεί εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, όπως παρέχονται από τα ληξιαρχεία της χώρας, είναι εμφανές, πως ο πληθυσμός της Ελλάδας ακολουθεί μια μειούμενη πορεία με έντονα στοιχεία γήρανσης, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρούνται περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις. Αυτό σημαίνει πως με ορίζοντα τις επόμενες δεκαετίες η χώρα μας θα χάσει μεγάλο μέρος του παραγωγικού της πληθυσμού. Οι δραματικές συνέπειες, όπως στο ασφαλιστικό, είναι βέβαιο, πως θα επιδεινωθούν τα επόμενα χρόνια για αυτό και ζητείται η εγρήγορση του πολιτικού κόσμου για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κρίνεται επιβεβλημένη η εφαρμογή μιας σειράς παρεμβάσεων που θα στοχεύσουν στην αναθεώρηση της έως σήμερα δημογραφικής πολιτικής, η οποία θα στοχεύει όχι μόνο στην ανανέωση των γενεών, αλλά και την πληθυσμιακή αύξηση. Οι παρεμβάσεις αυτές, που δεν είναι αποκλειστικά μόνο φορολογικού χαρακτήρα, δύνανται άμεσα να διαμορφώσουν μια δυναμική στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δη της τρίτεκνης και της πολύτεκνης.




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ευθυμιάδη

Next Article

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…