Το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Παναγία Επισκοπή ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Παναγία Επισκοπή Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Παναγία Επισκοπή ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Το μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι στην Παναγία Επισκοπή, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται πυρετωδώς!

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της δραστήριας Ενορίας θεσσαλικών Βραγκιανών με χαρά προσκαλεί όλους τους ενορίτες – πιστούς και πατριώτες της ευρύτερης περιοχής, νότιας Πίνδου – κοιλάδας Αχελώου – Αργιθέας – Αγράφων – Τετραφυλλίας Άρτας και Βάλτου Αιτωλίας, τους απόδημους ανά την Αττική και Ελλάδα, στο μεγαλύτερο θρησκευτικό παραδοσιακό πανηγύρι της 8 Σεπτεμβρίου, το οποίο επανακάμπτει δυναμικά μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας .

Στον οικότοπο της Επισκοπής, στις όχθες του ποταμού Αχελώου, στον Ι Ν Γενεσίου της Θεοτόκου Μαρίας θα τελεστεί ο Εσπερινός στις 7/9 και το πρωί της 8/9 ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία – Περιφορά Εικόνας .

Κάτω από το θαυμαστό θολωτό στέγαστρο θα στρωθούν τα τραπέζια και θα παρατεθεί γεύμα σε όλους, υπό τον ήχο δημοτικής παραδοσιακής ποιοτικής μουσικής με ελεύθερο χορό: προσφορά της ενορίας και των οργανωτών.

Η φιλοξενία και η περιποίηση  επισκεπτών αποτελούν διαχρονικά – από τα παλιότερα χρόνια και έως την αναγέννηση του πανηγυριού πριν 30 και πλέον χρόνια – αξίες απαράγραπτες της ορεινής πατρίδας, της αργιθεάτικης κοινωνίας!

Με καλή προετοιμασία και προνοητικές κινήσεις εφέτος το ενοριακό συμβούλιο πέτυχε την συνδρομή – χορηγία  ικανού ποσού από ισχυρό όμιλο – στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – που θα ανακοινωθεί από τους οργανωτές την ημέρα της εορτής.

Με συμβολή – μεσολάβηση φίλου πατριώτη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του .

Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι οι βάσεις οργάνωσης του πανηγυριού, των μεγάλων έργων που έγιναν και γίνονται είναι πρώτιστα ο οβολός των ενοριτών, το υστέρημα των πιστών, η εργασία των εθελοντών μας που …βάζουν πλάτη αφιλοκερδώς, των γυναικών και της νεολαίας μας!

Με αγάπη, κέφι για προσφορά, ομόνοια και πίστη στην ενορία και τον τόπο, επιτυγχάνεται η σύνθεση και η ενωτική δράση ώστε κάθε χρονιά να λαμπρύνεται ο ιερός χώρος της Παναγίας Επισκοπής και να χαρίζει ποιοτική ανάταση ψυχής, ξεγνοιασιά και ελεύθερο χορό που αναπτερώνει και αναζωογονεί καρδιές, προσφέροντας χαρά και ευεξία!

Ραντεβού στις 8 Σεπτεμβρίου …!
Μοναδική εμπειρία – Αξέχαστη Μέρα …

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Total
0
Shares