Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Ιατρού»

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Ιατρού»

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου με τους γενικούς – οικογενειακούς ιατρούς που εργάζονται σε αυτό, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Ιατρού» και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους άνω των 16 ετών να προβούν το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική τους εγγραφή.

Ο ρόλος του «προσωπικού ιατρού» εκφράζεται μέσα από την ειδικότητα της Γενικής – οικογενειακής Ιατρικής. Εξ ορισμού η ειδικότητα αυτή προσφέρει μια συνεχιζόμενη, ολιστική, συντονισμένη και προσωποποιημένη φροντίδα στον ασθενή, βασιζόμενη στη μοναδική αλληλεπίδραση και επικοινωνία που δημιουργείται με το χρόνο ανάμεσα στον ίδιο και το γιατρό του.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επιλέξουν έναν από τους γενικούς – οικογενειακούς ιατρούς του ΚΥ Μουζακίου με τρεις τρόπους:

1) Μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Τaxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) Αυτοπροσώπως στο ΚΥ Μουζακίου, φέροντας μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους και προς απλή επίδειξη έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας).

3) Μέσω των φαρμακείων, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ τους και έγγραφο ταυτοποίησης.

Δεν χρειάζεται να γίνει αποδοχή των αιτήσεων από τον Ιατρό.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο «προσωπικός ιατρός» είναι:

α) διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και τον συντονισμό και τη διασύνδεση με άλλους ειδικούς ιατρούς καθώς και με τα Νοσοκομεία Αναφοράς.

β) υποστήριξη, τον προσανατολισμό και την υπεύθυνη καθοδήγηση των ασθενών μέσα στο σύστημα υγείας.

γ) εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς και την εφαρμογή και παρακολούθηση των προγραμμάτων εμβολιασμού.

δ) κατεύθυνση των ασθενών σε άλλους ειδικούς ιατρούς και σε άλλα επίπεδα περίθαλψης, καθώς και σε διαγνωστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών και προσυμπτωματικών ελέγχων.

ε) δημιουργία και τήρηση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη που είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο του προσωπικού ιατρού, διασφαλίζοντας τη συνέχεια και τον συντονισμό της φροντίδας. Ο προσωπικός ιατρός δεν εμποδίζει τον πολίτη να πάει απευθείας σε ειδικούς ιατρούς .

Ο θεσμός του «προσωπικού ιατρού» που έρχεται τώρα στο προσκήνιο αναδεικνύει ακόμη μία φορά τον ρόλο του Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού μέσα στην κοινωνία, εδραιώνοντας έτσι μία μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενούς και ιατρού.

ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΕΝ. ΙΑΤΡΩΝ (ΕΛ.Ε.ΓΕ.Ι.Α.)




Total
0
Shares
Previous Article
Σοφάδες: Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - Τρίκαλα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από οικία ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή σε ποιμνιοστάσιο - Λάρισα: Εξιχνιάστηκε απάτη σχετική με αγοραπωλησία οχήματος - Τρίκαλα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών - Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου - Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής από οικίες στην Καρδίτσα - Εξιχνιάστηκαν 531 υποθέσεις στη Θεσσαλία τον Οκτώβριο - Συνελήφθησαν 383 άτομα

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου

Next Article
Ο Γιώργος Δ. Καραβίδας για την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας με το Συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα

Γιώργος Δ. Καραβίδας: Δύο χρόνια μετά τον «Ιανό»: Προκαλείτε, κύριοι … Προκαλείτε!!!

Related Posts