Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Ιατρείο Ρεντίνας ρημάζει όπως και όλες οι δομές υγείας

*της Ασημίνας Σκόνδρα

Θλίψη και απογοήτευση αισθάνεται κανείς, όταν βλέπει γύρω του κτίσματα, πραγματικά στολίδια, σύγχρονες εγκαταστάσεις, λειτουργικά απ’ όλες τις απόψεις, έτοιμα  προς χρήση του κοινού, να παραμένουν εγκαταλελειμμένα, ερημωμένα, έρμαια της φθοράς, που μοιραία  επιφέρει ο χρόνος.

Ένα από αυτά είναι το Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας, ένα νεόδμητο πέτρινο κτήριο, πραγματικό κόσμημα στο κέντρο του χωριού, που αντί να παραδοθεί στους κατοίκους της Ρεντίνας και της γύρω περιοχής, ως μία άρτια δομή υγείας που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τη ζωή τους, παραμένει άδειο και αναξιοποίητο, να θυμίζει την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης γενικότερα.

Μια υποδομή υγείας που η περιοχή την χρειάζεται άμεσα, λόγω της μεγάλης απόστασης  από το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, λόγω των ηλικιωμένων που κατοικούν στην περιοχή και δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους και λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας της ιστορικής Κοινότητας Ρεντίνας Αγράφων.

Αυτή την ανάγκη γνώριζαν οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, γι’ αυτό και ο τότε Δήμος Ρεντίνας παραχώρησε το οικόπεδο και τόσο ο Δήμος Σοφάδων, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μερίμνησαν ώστε το έργο να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί άμεσα και έτοιμο προς χρήση.

Όμως, ένα χρόνο τώρα παραμένει εκτός λειτουργίας, χωρίς στελέχωση από γιατρό και προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς να παρέχει ιατρικές φροντίδες και υπηρεσίες στους πολίτες.

Δαπανήθηκαν δηλαδή, σχεδόν 200.000 ευρώ και μέχρι στιγμής ωφελούνται μόνο τα πουλιά για να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και θα έπρεπε οι συμπολιτευόμενοι Βουλευτές του Νομού μας, να διεκδικούν τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Υποχρεούται το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, διότι αποστολή του είναι η διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, η ισότιμη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες  δημόσιας υγείας,  και η παροχή ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών προς όλους.

Η υποχρέωση αυτή βεβαίως, δεν αφορά μόνο το Ιατρείο Ρεντίνας, αλλά συνολικά την Περιφέρεια και όλες τις δομές υγείας Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, που η λειτουργία τους έχει αφεθεί στο φιλότιμο του λιγοστού προσωπικού.

Αντί όμως η ηγεσία του Υπουργείου, να σκύψει πάνω στα προβλήματα που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε, καταναλώνεται στο να μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο.

Αρκετά με το περίσσιο θράσος τους, τα παραμύθια τους και τις μαγικές εικόνες, που πλάθει ο κ. Τσίπρας για δίκαιη ανάπτυξη.

Να σκύψουν στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, να δουν την ανασφάλεια και την αγωνία που νοιώθουν οι πολίτες,  για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους,  που προστίθεται σε όλα τα υπόλοιπα που τους ανάγκασαν να βιώνουν.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Έναρξη στο Μουζάκι της 15ης Θερινής Ακαδημίας

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Ανίκανη η κυβέρνηση να απορροφήσει κονδύλια για το μεταναστευτικό

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…