Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας

Το ΓΕΛ Μουζακίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + με τίτλο “Memory of Europe: Historical Intersections and their message for the contemporary generation”, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Gioia del Colle της Ιταλίας, από τη Δευτέρα 9/5/2022 μέχρι και την Παρασκευή 13/5/2022.

Σε αυτήν τη δεύτερη συνάντηση των εταίρων συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Φιλίππου Γεώργιος, Σώχαλη Ευαγγελία και Γεωργολοπούλου Παρασκευή, καθώς και οι μαθητές/-τριες της Β΄τάξης Γκαραβέλας Κωνσταντίνος, Γκόγκα Σάρα, Κυρίτση Κυριακή, Κωστάκη Ελπίδα, Μαγκούτης Κωνσταντίνος, Μπούρμπος Λάμπρος, Σαργιώτης Αθανάσιος και Σπανού Κωνσταντίνα.

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές/-τριες μας γνώρισαν και συνεργάστηκαν με μαθητές/-τριες από την Ιταλία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, προσεγγίζοντας τον Β’ ΠΠ μέσα από τη Λογοτεχνία. Αρχικά, η ομάδα κάθε συμμετέχουσας χώρας παρουσίασε αντιπροσωπευτικό έργο – πεζό και ποίημα- της εθνικής Λογοτεχνίας της. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια στα οποία συνεργαζόμενες όλες οι ομάδες από κοινού δημιούργησαν παρουσιάσεις, μέσω των οποίων αναδείχτηκε ο κοινός τρόπος που ο πόλεμος αποτυπώνεται στη Λογοτεχνία. Προβλήθηκε επιπλέον ο σημαντικός ρόλος των παιδιών και των γυναικών, ως αφανών ηρώων, στη διάρκεια του Β’ ΠΠ. Τέλος, συμμετείχαν σε βιωματικό θεατρικό εργαστήριο και επισκέφθηκαν μνημεία και τόπους ιστορικής και ευρύτερης πολιτιστικής αξίας.

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας

Ταυτόχρονα, εκπονήθηκαν από τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες καθηγητές/-τριες Φιλολογίας και Αγγλικής Φιλολογίας και των τεσσάρων χωρών κοινά πλάνα μαθήματος που θα εφαρμοστούν στην τάξη όλων των συμμετεχόντων.

Οι μαθητές/-τριες μας επέστρεψαν πιο πλούσιο/-ες σε γνώσεις και εμπειρίες και συνειδητοποίησαν σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση πως τα κύρια θύματα του πολέμου είναι οι άμαχοι, και ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μπορούμε να αποτρέψουμε το μέγιστο δεινό, τον πόλεμο.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Πολωνία.

Το ΓΕΛ Μουζακίου στην Gioia del Colle της Ιταλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Η Ορχήστρα «Βιολιώνε» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Η «Ορχήστρα Βιολιώνε» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Next Article
Ziaka profil

Διεξαγωγή εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού και Γ΄τάξης Γυμνασίου σε εθνικό επίπεδο