Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Γ.Σ.Αμαρουσίου αντιμετωπίζει την Παρασκευή ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας στο Μαρούσι

askarditsas basket veroia 3

Το Γ.Σ.Αμαρουσίου αντιμετωπίζει την Παρασκευή ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας στο Μαρούσι

Δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας που αντιμετωπίζει την Παρασκευή εκτός έδρας το Γ.Σ.Αμαρουσίου

Τα βλέμματα στο Μαρούσι 

Ο αγώνας του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας απέναντι στη Δάφνη Δαφνίου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της απόφασης των φιλοξενούμενων να μην ταξιδέψουν στην Καρδίτσα, επικαλούμενοι τις καιρικές συνθήκες. Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ, όμως είναι γεγονός ότι η απόφαση του Αθηναϊκού σωματείου, προκάλεσε έκπληξη στους «κυανόλευκους», που μετά τα συνεχή ματς, έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την αγωνιστική απραξία.

Μπορεί ο αγώνας να μην πραγματοποιήθηκε, όμως το σημαντικότερο γεγονός του Σαββατοκύριακου όμως, είναι η κοινή δράση του Α.Σ.Καρδίτσας και της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας που έγινε με επιτυχία. Οι δυο αθλητικοί οργανισμοί της πόλης μας, πήραν την πρωτοβουλία για τη στήριξη των προσφύγων του πολέμου στην Ουκρανία και στο κάλεσμά τους, ανταποκρίθηκαν πολλοί Καρδιτσιώτες, φέρνοντας τρόφιμα και προμήθειες. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους, όπως επίσης και στον Όμιλο ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ που ανέλαβε τη μεταφορά και ήδη, οι προμήθειες που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, από όπου αναχωρεί η ανθρωπιστική αποστολή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» για τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία. Εκεί, όπου καθημερινά εισρέουν χιλιάδες πρόσφυγες του πολέμου, θα βρίσκονται εθελοντές για να προσφέρουν φαγητό και φροντίδα στους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς συνανθρώπους μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μη διεξαγωγή του αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου σίγουρα  στοιχίζει στην αγωνιστική ετοιμότητα του Α.Σ.Κ., ενόψει μάλιστα μιας δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί. Συγκεκριμένα, οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο του Αγ.Θωμά το Γ.Σ.Αμαρουσίου για την 22η αγωνιστική, την Τετάρτη εντός έδρας τον Τρίτωνα στο πιο σημαντικό ματς της 23ης αγωνιστικής και το επόμενο Σάββατο στο Ναύπλιο τον τοπικό Οίακα για την 24η αγωνιστική.

Με εννιά αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου, είναι προφανές πως μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο και καθοριστικό μέρος της σεζόν. Από δω και πέρα, κάθε απώλεια είναι δύσκολο να καλυφθεί και κάθε νίκη, φέρνει τις ομάδες πιο κοντά στο στόχο τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, που επικεντρώνει όλο του το ενδιαφέρον στο ματς στο Μαρούσι. Παραδοσιακή δύναμη η ομάδα της Αθήνας, με τεράστια ιστορία (ιδρύθηκε το 1896), ευρωπαϊκό τίτλο ( το Κύπελλο Σαπόρτα το 2001), μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ που πάντα είναι ένας πολύ δύσκολος και υπολογίσιμος αντίπαλος. Ο Γ.Σ.Αμαρουσίου, παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στο εφετινό πρωτάθλημα, όμως παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες της Α2 Εθνικής, με τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια αλλά και τον ίδιο προπονητή, το Γιώργο Σκαραφίγκα για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

Ο αγώνας, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. είναι ένα από τα πιο δύσκολα τεστ για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, που σε μια παραδοσιακή έδρα και απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα, καλείται να βρει τις λύσεις, την αγωνιστική ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα για να διεκδικήσει τη νίκη που θα τη φέρει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο στόχο.

Μπορεί ο ΑΣΚ να έχει αποκτήσει σαφές βαθμολογικό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, όμως το πρόγραμμα στη συνέχεια και μέχρι το τέλος είναι γεμάτο παγίδες, οι ισορροπίες ανατρέπονται πολύ εύκολα, οπότε κάθε αγώνας, ειδικά εκτός έδρας με δύσκολους αντιπάλους, παίζει το δικό του ρόλο για τη διαμόρφωση της τελικής εικόνας.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τον αγώνα της Παρασκευής, ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στην αποστολή που θα αναχωρήσει την Πέμπτη για την Αθήνα, αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά και ο Γιάννης Μπουρούσης.




Total
0
Shares
Previous Article
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μ. Στεργιόπουλου για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μ. Στεργιόπουλου για το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article
Οι δαπάνες δημοσιότητας του ΕΣΠΑ και οι «επιτυχημένοι» Περιφερειάρχες - Πληθωρισμός της απληστίας - Φώτης Αλεξάκος Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλα τα έργα του Νομού Καρδίτσας βαλτωμένα

Η Αφρική, οι πλημμύρες και η διαφθορά