Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Tο Φρούριο της Ελπίδας”

Γράφει ο Παναγιώτης Πιλάτος

Στην Ειδομένη παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τριτοκοσμικές εικόνες μιας άλλης εποχής, μιας περιόδου που δεν θυμίζει σε τίποτα Ευρώπη. Άνθρωποι ρισκάρουν να περάσουν ορμητικούς χείμαρρους και ποτάμια αψηφώντας το κρύο, τη βροχή, ότι δεν έχουν άλλα ρούχα εκτός από τα βρεγμένα και το κυριότερο αψηφούν τον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή..

Στην κακή διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά από τη δική μας Κυβέρνηση προσπαθούμε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα και να έχουν μέσα σε όλα αυτά που περνάνε κάποιες ήρεμες και ασφαλείς στιγμές στο ταξίδι τους για τον προορισμό τους, αν και δυστυχώς οι υπεύθυνοι άργησαν να καταλάβουν ότι χρειαζόμασταν έγκαιρα υποδομές προσωρινής φιλοξενίας έστω και αργά αυτό γίνεται και με μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες που επωμίζονται την ευθύνη να φιλοξενήσουν ορισμένους για μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό έγινε και στην Πόλη μας που τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούνται εντός του φρουρίου πρόσφυγές. Τα Τρίκαλα αν και μικρή πόλη αποδεικνύουμε ότι έχουμε υψηλά το αίσθημα προστασίας των αδυνάτων, για να γίνει ωστόσο αυτό χρειάστηκε ο Δήμαρχος να κλείσει τα αυτιά του στις φωνές μερίδας πολιτών και τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που αντιτάχθηκαν στην παραχώρηση του Φρουρίου για προσωρινό τόπο φιλοξενίας και να προχωρήσει στην απόφαση του να κάνει του τοίχους που σε άλλες εποχές προστάτευαν τη πόλη να ανοίξουν και να προστατέψουν έστω και προσωρινά ανθρώπινες ψυχές.

Πολλά Μπράβο αξίζουν στους εθελοντές που εργάζονται στα διάφορα επίπεδα υποστήριξης αναγκών των προσφύγων, μπράβο στους πολίτες των Τρικάλων που έτρεξαν να βοηθήσουν με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, στους υπαλλήλους του δήμου και σε όλους όσους διακριτικά βοηθούν ώστε να κυλήσουν ομαλά οι ημέρες της προσωρινής τους φιλοξενίας στη Πόλη μας.

Το Φρούριο της Πόλης μας, εκπέμπει εδώ και ημέρες Ελπίδα, ζεστασιά, Αγάπη μα πάνω από όλα ανθρωπιά και θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς που μιλούν απαξιωτικά για όλους όσους υποστηρίζουν και βοηθούν τον ταλαιπωρημένο κόσμο, να τους θυμίσω ότι και εμείς ως λαός ακόμα και ως γενιά χρειάστηκε κάποιοι, κάπου, κάποτε να μας υπερασπιστούν για να μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο μας

Εσύ που διάβασες το παραπάνω κείμενο και ανήκεις στους λεγόμενους σκληροπυρηνικούς της Κοινωνίας μας, σκέψου ότι από καθαρή Τύχη δεν είσαι στη θέση των Προσφύγων, από Καθαρή Τύχη._

Πιλάτος Παναγιώτης

Ένας Πολίτης των Τρικάλων και του Πλανήτη Γη




Total
0
Shares
Previous Article

Τις περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας που χτυπήθηκαν από την καταιγίδα επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων

Next Article

Την άμεση ένταξη και των νησιωτικών και ορεινών δήμων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζητά η ΚΕΔΕ

Related Posts