Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των Αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των Αγροτών - Στο πλευρό των αγωνιζόμενων φτωχών αγροτών ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, την ΚΑΠ και τους σύγχρονους τσιφλικάδες

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των Αγροτών

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας όπως πάντα στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι Αγρότες, έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας και συντάσσεται πλήρως με τα δίκαια αιτήματά τους.

Κάθε χρόνο τα πράγματα στον πρωτογενή τομέα χειροτερεύουν και πλήττονται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων όσων απασχολούνται σε αυτόν.

Οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι μεγάλες μειώσεις των επιδοτήσεων αλλά και το μεγάλο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές) συντελούν στο μαρασμό και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών.

Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική στον πρωτογενή τομέα, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και πιο πολλοί θα εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, χιλιάδες νέα στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα αλλά το βασικότερο είναι ότι απαξιώνεται ένας τομέας ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά μέσα από την παραγωγική διαδικασία να αποτελέσει το άρμα για την έξοδο από την κρίση και να βοηθήσει στη μείωση της μεγάλης ανεργίας.

Δεν φτάνουν τα όσα δύσκολα βιώνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι ήρθαν και τα καταστροφικά φαινόμενα Daniel και Elias να τους αποτελειώσει. Είδαν τα σπίτια τους, τα μηχανήματά τους, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να χάνεται κάτω από το νερό. Τεράστιες καταστροφές που έχουν φέρει όλους όσους ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα στο νομό μας στην απόγνωση και στην απελπισία. Το μέλλον τους αβέβαιο, οι αποζημιώσεις από το κράτος μέχρι τώρα πενιχρές.

Για να υπάρχει μέλλον, για να μπορέσουν και πάλι αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν στα πόδια τους θα πρέπει το κράτος άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή της αποζημίωσης στο 100% της ζημιάς που έχουν πάθει. Θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν όλα εκείνα τα αναγκαία έργα που θα συμβάλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας. Να ρυθμιστούν και να παγώσουν όλα τα χρέη και οι υποχρεώσεις μέχρι να αρχίσουν και πάλι να παράγουν.

Ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει να στηριχτεί από όλους, να γίνει και δικός μας αγώνας γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να σταματήσουν και να αποτραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις, πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης της ποινικοποίησης των αγώνων όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας.

Καλούμε όλους τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν στις  κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, να βουλιάξει ο Ε65 από τα τρακτέρ και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, αγώνα και αντίστασης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΟΥΛΑ ΔΩΡΑ
Total
0
Shares
Previous Article
40 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου το «Κάστρο» (1984-2024)

40 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου το «Κάστρο» (1984-2024)

Next Article
Η ευλογία του Χριστού μέσα στον γάμο είναι «ορατή»

Η ευλογία του Χριστού μέσα στον γάμο είναι «ορατή»