Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας εξέδωσε Δελτίο Τύπου αναφορικά με το 2ο εκπτωτικό χωριό

epimelhthrio

Το 2ο εκπτωτικό χωριό, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Επιτροπής, αλλά και του υπεύθυνου για την υλοποίηση του, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να υλοποιηθεί.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, είχε αποφασίσει να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετείχαν, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παρουσίας τους, φτάνοντας στα 17,5€ / τ.μ. ελαφρώς παραπάνω από την περυσινή πρώτη χρονιά. Παρά ταύτα όμως, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους επιχειρηματίες ήταν μικρό.

Προϋπόθεση για την υλοποίηση του εκπτωτικού χωριού, ήταν η συμπλήρωση τουλάχιστον 800 τ.μ. , ώστε να δοθεί η δυνατότητα, τόσο στους επισκέπτες, κυρίως δε στους συμμετέχοντες, να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν με συναδέλφους επιχειρηματίες και φυσικά να δημιουργήσουν μία καλύτερη κατάσταση για τις επιχειρήσεις τους.

Ο χρόνος υλοποίησης του εκπτωτικού χωριού συμπίπτει με την ετήσια εμποροπανήγυρη, η οποία για τους πιο μεγάλους –ηλικιακά- επισκέπτες , θεωρείται κάτι σαν θεσμός. Ένας θεσμός όμως, ο οποίος κάθε χρόνο ματώνει την τοπική αγορά αφού, οι συμμετέχοντες στην  εμποροπανήγυρη είναι επιχειρηματίες από οποιοδήποτε μέρος της χώρας πλην του νομού μας, με αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα.

Γνωρίζουμε τους λόγους της ματαίωσης, αλλά δεν θα τους αναφέρουμε, άλλωστε ο σκοπός του παρόντος δελτίο τύπου, δεν είναι να αποδείξουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε.

Στόχος μας ήταν και παραμένει, το εκπτωτικό χωριό να καταστεί θεσμός σε ετήσια τουλάχιστον βάση, αποσκοπώντας στη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Σε αυτό θα συμμετέχουν μόνο επιχειρήσεις του ν. Καρδίτσας με απώτερο σκοπό, να παραμείνουν τα χρήματα στην τοπική αγορά.

Ξεκινάμε από τώρα τη συζήτηση με τους επιχειρηματίες του νομού και τους εκπροσώπους τους, περιμένοντας να μας προτείνουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θεωρούν ότι πρέπει να τεθούν, ώστε του χρόνου να είμαστε έτοιμοι και να υλοποιηθεί ένα εκπτωτικό χωριό αντάξιο της ποιότητας των επιχειρηματιών του νομού.

Το να κρίνεις είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι να συμμετάσχεις. Το Επιμελητήριο είναι οι επιχειρήσεις. Εσείς. Συζητείστε, προτείνετε, για να υλοποιήσουμε.

Εκ της Διοικήσεως.




Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko wdeio mouzakiou slide

Συγχαρητήρια του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στους μαθητές του για την εισαγωγή τους στην αρμονία

Next Article
dimos karditsas

Σε ονοματοδοσία οδών της πόλης θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας